Obilježavamo Svjetski dan hepatitisa!

I ove godine Udruga HUHIV povodom Svjetskog dana hepatitisa 28.07.2012. organizira aktivnosti kojima javnosti približavamo problem virusnih hepatitisa i nastojimo osvjestiti potrebu za testiranjem.

Tijekom srpnja i kolovoza 2012. u Domovima zdravlja u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom zdravlja provodimo kampanju „Prekriži hepatitis B, prekriži hepatitis C“. Cilj nam je osvjestiti potrebu za testiranjem kao prvi korak u brizi za svoje zdravlje kod virusnih hepatitisa, jer večina zaraženih nema simptome i ne znaju svoj status. HUHIV je istu kampanju svjesnosti o virusnim hepatitisima proširio i u vozila javnog gradskog prijevoza u 5 hrvatskih gradova.

 

Od 03.07.2012. do 28.07.2012. u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba i Klinikom za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ na uglu Bogovićeve i Petrićeve ulice na štandu ćemo građanima dijeliti informacije i brošure, a koliko građani znaju o virusnim hepatitisima mogu vidjeti sami ispunjavanjem kviza.

Za sve koji su ispunili kviz, OVDJE možete provjeriti točne odgovore.

Također smo na našoj web stranici www.huhiv.hr omogućili Procjenu osobnog rizika na virusne hepatitise. Prilikom ispunjavanja ankete osoba može sama vidjeti da li je bila u riziku, koji je, zbog čestog izostanka simptoma infekcije, dobar pokazatelj da li osoba treba otići na testiranje.

Možete pogledati i naše nove brošure „Kako živjeti s hepatitisom B?“ i „Kako živjeti s hepatitisom C“.

Direktno navedenim sadržajima možete pristupiti ovdje:

Upitnik – Procjena osobnog rizika

Brošure:
BROŠURA Kako živjeti s hepatitisom B

BROŠURA Kako živjeti s hepatitisom C

BROŠURA O HEPATITISIMA

BROŠURA HEPATITIS C

Više o virusnim hepatitisima

Vaš HUHIV

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ