Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja internetskih stranica i mobilnih aplikacija'

Sve informacije s ovih stranica su javne, uz obvezatno citiranje izvora. Molimo da izvor bude citiran tako da sadrži adresu stranica na Internetu, na sljedeći način:

Izvor informacija: Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa, www.huhiv.hr

Uporaba informacija s ovih stranica u komercijalne svrhe je strogo zabranjena bez pismenog dopuštenja Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV).

Korištenjem bilo kojeg dijela portala huhiv.hr, spolnozdravlje.hr, hepatitis.hr i povezanih mobilnih aplikacija (u nastavku: HUHIV portala) i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja. Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su kontinuiranim korištenjem HUHIV portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti. Nijedan dio HUHIV portala se ne smije koristiti u nezakonite svrhe ni za promicanje istih. Prilikom posjeta našem portalu nećemo prikupljati Vaše osobne podatke, osim u slučaju kada osobno ustupite te podatke. Informacije koje se skupljaju čuvaju se automatski.

Ako tijekom posjeta HUHIV portalu posjetitelj ne radi ništa osim kretanja kroz stranice i preuzimanja informacija, automatski ćemo prikupiti određene informacije. Ove Vas informacije ne mogu osobno identificirati.

Podaci koje skupljamo su sljedeći:

 • IP adresa
 • Vrstu preglednika i operacijskog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem portalu
 • Vrijeme pristupa i dužina posjeta
 • Stranice koje posjećujete
 • Ukoliko nam sami proslijedite informacije

Ukoliko odlučite i sami nam pružite informacije slanjem e-pošte ili popunjavanjem formulara na našem portalu, te ćemo informacije koristiti samo da bismo Vam lakše pomogli. Ne sakupljamo osobne podatke ni za jednu drugu svrhu. Također, ne kreiramo individualne profile od informacija koje nam dajete niti ih proslijeđujemo nekim drugim privatnim organizacijama. Vaši podaci će biti dani na uvid nadležnim državnim institucijama samo ako nas zakon na to obavezuje.

Autorska prava
HUHIV polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se povredom autorskih prava HUHIV portala i podložno je tužbi.

Poveznice na spojne stranice
HUHIV portal sadrži poveznice na internetske stranice izvan vlastiog portala. HUHIV portal poveznice objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

Primjena pravila
HUHIV zadržava pravo da povremeno promijeni pravila. O važnim promjenama i dopunama HUHIV može obavijestiti korisnike putem e-pošte ili objavljivanjem na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na HUHIV portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Pravne informacije – kolačići (eng. „cookies“)'

TKO SMO MI?

Dobrodošli na internetsku stranicu huhiv.hr, Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV).

Kao vodeća nacionalna organizacija civilnog društva provodimo aktivnosti zajednice u području suzbijanja HIV-a, virusnih hepatitisa i spolno prenosivih bolesti u Hrvatskoj.

Ovo je tekst o našoj politici upravljanja kolačićima.

Sadržava informacije o podrijetlu i uporabi podataka o pretraživanju koje kolačići mogu spremiti na vašem pregledniku. Ova je Politika vama važna jer postoji kako biste naše sadržaje i usluge doživjeli u pozitivnom svijetlu uz puno povjerenje. Važna je i nama jer želimo točno i potpuno odgovoriti na vaša pitanja o našoj uporabi kolačića.

Kada pregledavate sadržaje naše internetske stranice, informacije o pregledniku na vašem uređaju (računalu, tabletu, pametnom telefonu itd.) mogu se bilježiti u „kolačićima“, datotekama koje se spremaju na vaš uređaj u skladu s vašim preferencijama o njima, koje možete u svakom trenutku promijeniti.

ŠTO JE KOLAČIĆ (COOKIE) I ČEMU SLUŽI?

Kolačić je tekstualna datoteka koja se, ovisno o vašim postavkama, može spremiti na određeno mjesto na tvrdom disku vašeg uređaja (računala, tableta, pametnog telefona itd.) dok svojim preglednikom pregledavate neku internetsku uslugu. Šalje se s poslužitelja internetske stranice vašem pregledniku. Svaki kolačić ima anonimnu identifikacijsku oznaku. Kolačić omogućuje pošiljatelju da prepozna uređaj na kojem je spremljen tijekom roka valjanosti ili pohrane tog kolačića. S pomoću kolačića ne može se identificirati fizička osoba.

Kada pregledavate naše internetske stranice, možemo instalirati nekoliko vrsta kolačića, ovisno o vašim preferencijama: funkcijske i analitičke.

KATEGORIJE KOLAČIĆA HUHIV INTERNETSKIH STRANICA

Kolačići koje šaljemo sa svojih internetskih stranica podijeljeni su u dvije kategorije radi vašeg lakšeg snalaženja:

 • Funkcijski
 • Analitički

Funkcijski kolačići omogućuju da pregledavate internetsku stranicu i iskoristite sve njene mogućnosti.

Tim se kolačićima ne spremaju nikakvi podaci koji bi se mogli iskoristiti za marketinške ili bilo kakve druge informacije.

Služe nam za prilagodbu prikaza internetskih stranica prema preferencijama na vašem uređaju (jezik, razlučivost, operativni sustav), za pamćenje podataka koje ste unijeli u obrasce na internetskim stranicama (prilikom kontaktiranja ili postavljanja upita za pružanje pomoći) i za dijeljenje podataka s tehničkim partnerima isključivo kako bismo omogućili usluge i funkcije na našim internetskim stranicama.

Alat za kolačiće koji nudimo ne omogućuje deaktiviranje te vrste kolačića. Prihvaćanje tih kolačića nužan je preduvjet za korištenje našim internetskim stranicama pa ako ih blokirate na drugi način, ne možemo jamčiti da ćete naše stranice moći normalno pregledavati.

Analitički kolačići – na ovom mjestu koristimo Google Analytics, uslugu analize internetske stranice koju pruža Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće koji nam pomažu u radu ove internetske stranice analiziranjem ponašanja korisnika. Podaci koje kolačići generiraju o vašem korištenju stranicama (uključujući vašu IP adresu) šalju se i spremaju na Googleovim poslužiteljima u SAD-u. Ti nam podaci služe da vrednujemo vaše korištenje stranicama, sastavljamo izvještaje o aktivnostima na stranicama, unapređujemo stranice i razvijamo dodatne usluge u vezi s aktivnošću na stranicama i korištenjem Internetom. Više o usluzi Google Analytics možete saznati ovdje: Zaštita podataka

Služe nam za statističke podatke o korištenju HUHIV internetskih stranica i raznim elementima koji ih čine (primjerice, popisi posjećenih stranica, trajanje posjeta, koje vas stranice zanimaju ili broj poruka o pogreškama), koji nam omogućuju poboljšati kvalitetu i ergonomičnost naših usluga.

KAKO UPRAVLJATI NAŠIM KOLAČIĆIMA

Postavke o kolačićima kojima se služimo na našim internetskim stranicama možete mijenjati na dva načina:

 1. (preporučeno) alatom za upravljanje kolačićima koji vam nudimo: poveznica na sučelje postavki

Alat vam omogućuje da odredite koje ćete navedene kategorije kolačića prihvatiti pri pregledavanju naših internetskih stranica. Izbor možete promijeniti kada god hoćete.

 1. Namještanjem postavki svojeg preglednika

Preglednik možete podesiti tako da sprema kolačiće na vaš uređaj ili ih odbija, sustavno ili za svaku internetsku stranicu posebno. Preglednik možete podesiti i tako da sami izaberete hoće li kolačići biti prihvaćeni ili odbijeni svaki puta kada internetska stranica pokuša spremiti kolačić na vaš uređaj.

Takvo upravljanje kolačićima ovisi o pregledniku kojim se služite. Podrobne informacije možete pronaći u Pomoći svojeg preglednika, gdje se objašnjava kako možete podesiti kolačiće.

U nastavku se poveznice na stranice gdje je objašnjeno kako možete sami promijeniti postavke svojeg preglednika:

Nakon što spremite preferencije, kolačiće čitamo ili mijenjamo samo u skladu s njima. Svi kolačići spremljeni prije promjene preferencija ostaju na vašem uređaju, a možete ih ukloniti namještanjem preglednika.

Znajte da vaše preferencije o kolačićima spremamo u kolačići, što znači da ako izbrišete sve kolačiće, morat ćete ažurirati postavke, a rabite li drugi periferni uređaj, profil ili preglednik, također ćete morati ažurirati postavke.

ŠTO AKO ODBIJEM KOLAČIĆE?

Odbijete li spremanje kolačića na svoj uređaj ili ako izbrišete već spremljene kolačiće, nećete moći iskoristiti određene mogućnosti potrebne za pregledavanje određenih dijelova naših internetskih stranica. To će se dogoditi ako ne budemo mogli (ili naši davatelji usluga=, iz razloga tehničke kompatibilnosti, otkriti vrstu preglednika na vašem uređaju, postavke ekrana i jezika ili zemlju iz koje je vaš uređaj spojen na Internet.

Ako je potrebno, HUHIV odbija svaku odgovornost u pogledu posljedica koje mogu nastati u vezi sa smanjenom funkcionalnošću naših usluga kao rezultat toga što nismo mogli spremiti ili dohvatiti kolačiće potrebne za rad stranice, a koje ste odbili ili izbrisali.

AKO DIJELITE UREĐAJ S NEKIM

Ako se vašim uređajem služi nekoliko osoba i ako isti uređaj ima nekoliko preglednika, ne možemo jamčiti da će usluge za vaš uređaj točno odgovarati tome kako ga vi rabite, a ne tuđem korisničkom profilu.

ADOBE FLASH PLAYER KOLAČIĆI

„Adobe Flash Player“ računalna je aplikacija koja omogućuje brz razvoj dinamičnog sadržaja programskim jezikom „Flash“. Flash i druge aplikacije te vrste pamte parametre, preferencije i uporabu sadržaja zahvaljujući tehnologiji sličnoj kolačićima. Ipak, Adobe Flash Player upravlja tim podacima i vašim izborima s pomoću sučelja koje se razlikuje od sučelja vašeg preglednika. Ako preglednikom možete pregledavati sadržaj programiran „Flashom“, molimo vas da alatima za upravljanje „Flash kolačićima“ pristupite izravno preko internetske stranice www.adobe.com.

Politika zaštite osobnih podataka- obavijest o obradi osobnih podataka'

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). HUHIV ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom ispunjavanja kontaktnih i drugih formulara ili nekog drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

KORIŠTENJE I OTKRIVANJE ODNOSNO PRIJENOS OSOBNIH PODATAKA

HUHIV će  koristit Vaše osobne podatke za potrebe tehničkog upravljanja internetskim stranicama, analize preferenci te dostave općih i individualiziranih informacija i ponuda, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama te za potrebe komunikacije s Vama.

NEWSLETTER I PRETPLATA

Ukoliko ste dali izričitu privolu za primanje Newslettera, možemo Vam povremeno slati e-mail novosti. Podatke koje ste nam dostavili kako biste se pretplatili na Newsletter koristit će se samo za slanje Newslettera. Ukoliko želite odustati od pretplate na Newsletter, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja pretplate koja se nalazi u Newsletteru. U slučaju otkazivanja pretplate, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestat ćemo obrađivati.

Prikupljene podatke pohranjujemo samo za razdoblje tijekom kojeg primate nesletter i niste otkazali Vašu privolu za primanje Newslettera.

SIGURNOST

Ulažemo velike napore kako bi se osigurala sigurnost osobnih podataka te usklađenost s važećim propisima o zaštiti podataka (poput Opće uredbe o zaštiti podataka, Zakona o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i dr.). Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Naši zaposlenici obvezni su poštivati povjerljivost Vaših podataka i pridržavati se općih. Također, koristimo tehničke i organizacijske zaštitne mjere kako bi osiguralo sigurnost Vaših osobnih podataka.

KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE OSOBNE PODATKE

Za podatke gdje postoji zakonom definirani rok čuvanja, Vaše podatke čuvamo kroz taj period.

Osobne podatke koje obrađujemo na temelju Vaše suglasnosti, čuvamo sve dok imamo Vašu suglasnost. U slučaju povlačenja suglasnosti, iste brišemo u najkraćem, nama mogućem, roku.

Korisnik odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim. U slučaju promjene bilo kojeg Vašeg osobnog podatka molimo Vas da o promjenama obavijestite na e-mail Službeniku za zaštitu osobnih podataka kako bismo ispravili ili ažurirali Vaše osobne podatke.

Ovim putem Vas obavještavamo kako imate pravo povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da se obavijesti na e-mail adresu Službeniku za zaštitu osobnih podataka u pisanom ili elektroničkom obliku ili usmenim putem.

KOJA SU VAŠA PRAVA I KAKO IH MOŽETE OSTVARITI?

U svakom trenutku možete ostvariti sljedeća prava, u granicama predviđenim važećim zakonodavstvom u području zaštite osobnih podataka:

 • Korisnik može u svakom trenutku promijeniti ili dopuniti svoje osobne podatke, što će učiniti slanjem e-poruke Službeniku za zaštitu osobnih podataka.
 • Korisnik može zahtijevati dopunjavanje ili ispravak podataka koji se odnose na njega i koji su nepotpuni ili pogrešni slanjem zahtjeva na e-mail adresu Službeniku za zaštitu osobnih podataka.
 • Zahtjevom poslanim na e-mail adresu Službeniku za zaštitu osobnih podataka korisnik može zahtijevati potvrdu prikupljaju li se ili obrađuju li se podatci koji se odnose na korisnika te koji podatci se prikupljaju i obrađuju. Zahtjev se može poslati jednom u 3 mjeseca.
 • Zahtjevom poslanim na e-mail adresu Službeniku za zaštitu osobnih podataka korisnik može zahtijevati da mu se pošalje elektronička kopija podataka koji se odnose na korisnika. Zahtjev se može poslati jednom u 3 mjeseca. Prije dostavljanja kopije podataka HUHIV ima pravo zahtijevati od korisnika da na primjeren način dokaže svoju istovjetnost. Ako HUHIV i nakon toga sumnja u istovjetnost korisnika, može odbiti njegov zahtjev.
 • Zahtjevom poslanim na e-mail adresu Službeniku za zaštitu osobnih podataka korisnik može zahtijevati da HUHIV trajno izbriše podatke koji se odnose na njega. Prije brisanja podataka HUHIV ima pravo zahtijevati od korisnika da na primjeren način dokaže svoju istovjetnost. Ako HUHIV i nakon toga sumnja u istovjetnost korisnika, može odbiti njegov zahtjev. Pravo na brisanje (pravo na zaborav) na zahtjev korisnika ne primjenjuje se na obradu podataka koju obavlja HUHIV, a koja je u skladu s odredbama članka 17. stavka 3. točaka (c) i (d) GDPR-a te temeljem Direktive 95/46/EZ Europskog parlamenta i Vijeća – Direktiva o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom protoku takvih podataka, Izvor: EUR-Lex (http://eur-lex.europa.eu) 31995L0046, članak (33) u djelu obrade podataka u zdravstvene svrhe koju provodi osoba na koju se odnosi zakonska obveza čuvanja profesionalne tajne ili kada neke udruge ili ustanove čija je svrha omogućavanje ostvarenja temeljnih sloboda tijekom obavljanja zakonitih aktivnosti.

Ako ste uvjereni da se vaši osobni podaci neispravno obrađuju i obrada vaših osobnih podataka nije u sladu sa zakonskim propisima , možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka na adresu: Martićeva ulica 14, 10000 Zagreb, tel: (0)1 4609-000

e-mail: azop@azop.hr

KONTAKT PODACI ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA

Ako imate bilo kakvih pitanja ili zahtjeva u vezi s gore navedenim pravima, molimo kontaktirajte nas:

Adresa: HUHIV, Ulica kneza Domagoja 10, 10000 Zagreb, tel: (0)1 4666655

Službenik za zaštitu osobnih podataka:

E-mail: gdpr@huhiv.hr

Pravne informacije – usluge u našim prostorima'

Uvjeti korištenja usluga savjetovanja i testiranja u prostorima HUHIV-a

Sve usluge savjetovanja, psihosocijalne podrške i testiranja u prostorima HUHIV-a temelje se na anonimnosti. Nisu potrebni nikakvi dokumenti, osobni podaci ili uputnica.

CheckPoint Centar Zagreb / Savjetovalište za spolno zdravlje

Postupak savjetovanja prije i/ili poslije testiranja sastavni je dio stručnih protokola pružanja usluga CheckPoint centra Zagreb. Savjetovanje provodimo u svrhu edukacije i procjene rizika kako bismo Vam osigurali što kvalitetnije stručne preporuke i što lakše Vam pomogli. Pred i post savjetovanje podrazumijeva razgovor sa stručnim savjetnikom i liječnikom tijekom kojeg odgovarate na pitanja o Vašim dosadašnjim iskustvima vezanima uz specifična ponašanja koja mogu dovesti do izloženosti infekcijama te edukaciju sukladno aktualnim znanstvenim i stručnim spoznajama. Važno nam je da tijekom pred i post savjetovanja odgovarate što iskrenije kako bismo mogli procijeniti razinu rizika te Vam osigurati smislene i kvalitetne preporuke i usluge.

Pred i post savjetovanje odvija se anonimno pod sistemski dodijeljenom šifrom te se ne može povezati s Vašim osobnim podacima. Vaši odgovori bit će pod šifrom pohranjeni u bazu podataka isključivo u svrhu izvještavanja i praćenja važnih pokazatelja te statističkih obrada na grupnoj razini. Nećemo pohranjivati nikakve osobne podatke, niti će Vas biti moguće identificirati prema Vašim odgovorima. Ne prikupljamo podatke niti za jednu drugu svrhu niti ih prosljeđujemo drugim privatnim organizacijama.

Centar za psihosocijalnu podršku

Pri pružanju usluga psiho-edukacije, psihosocijalne podrške i psihološkog savjetovanja vodimo računa o poštivanju anonimnosti kao što je navedeno i za usluge CheckPoint centra Zagreb / Savjetovališta za spolno zdravlje.

Ukoliko odlučite i sami nam pružite osobne informacije tijekom pružanja usluga, te ćemo informacije koristiti samo da bismo Vam lakše pomogli. Ne sakupljamo osobne podatke ni za jednu drugu svrhu. Također, ne kreiramo individualne profile od informacija koje nam dajete niti ih proslijeđujemo nekim drugim privatnim organizacijama. Vaši podaci će biti dani na uvid nadležnim državnim institucijama samo ako nas zakon na to obavezuje.

HUHIV GDPR KODEKS PONAŠANJA'

Odluke'

 

SVA PRAVA PRIDRŽANA

Ovi uvjeti primjenjuju se ovom objavom.

Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV)

Ulica kneza Domagoja 10, 10000 Zagreb

OIB: 35361878872

MB: 01466623

IBAN: 4324020061101187292

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa