Popodnevna Klinika

Popodnevna Klinika

U prostorima centra za testiranje u Klinici za zarazne bolesti „Dr Fran Mihaljević“ Mirogojska 8, gdje se već dugi niz godina možete besplatno i anonimno testirati na HIV dodaje se NOVA usluga.

Radi se o „Popodnevnoj Klinici“ koja će raditi ponedjeljkom od 15.30 do 19.30. Namijenjena je osobama muškog spola koji su imali, imaju ili misle da bi mogli imati neku spolno prenosivu bolest ili naprosto žele provjeriti da li su pod rizikom od takve bolesti. Osoblje koje će raditi u Klinici su medicinska sestra, liječnik specijalist zaraznih bolesti s iskustvom liječenja spolno prenosivih bolesti kod muškaraca, savjetnik za testiranje.

Usluga je BESPLATNA i CJELOVITA. To znači da ako imate važeće osnovno zdravstveno osiguranje pregled i testovi su za Vas besplatni. Usluga je cjelovita jer ako se pokaže da je potrebno liječenje ili dalja obrada Klinika će Vam to organizirati. Koncept Klinike  sadržan je u izrazu „ONE STOP SHOP“.

Postoji nekoliko uvjeta koje je dobro znati ako želite koristiti naše usluge:

  1. Usluga nije anonimna već povjerljiva. Morate se identificirati i predočiti potvrdu o važećem osnovnom zdravstvenom osiguranju. Svi podaci koje uzmemo su strogo povjerljivi.
  2. Morat ćete razgovarati sa savjetnikom i/ili liječnikom prije testiranja kako bismo procijenili potrebu i opseg  testova.
  3. Uzorci koje ćemo prikupljati su krv (iz vene), brisevi odgovarajućih lokacija, ovisno o riziku infekcije i urin, a prema potrebi dolaze u obzir i drugi (npr, stolica, ejakulat…) što je moguće i naknadno donijeti.
  4. Nećemo imati tzv „brze testove“, dakle potrebno je doći na kontrolni pregled kako bi se dobilo nalaze testiranja, ali po dogovoru postoji mogućnost javljanja urednih nalaza na odgovarajući način.
  5. Za prvi i kontrolne preglede NISU potrebne uputnice od nadležnog liječnika niti uputa od drugih specijalista. Ipak, ako imate neke rezultate prijašnjih testova koji bi mogli biti važni bilo bi korisno da ih donesete na uvid.

Za dodatne informacije možete nazvati brojeve 01/ 4678-243 ili 01/2826-147 od  8.00-18.30

Vidimo se u ponedjeljak.

Popodnevna klinika

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ