HUHIV Godišnje Izvješće za 2020.

Unatoč izazovnoj 2020. i pojavnosti COVID-19 epidemije te brojnih ograničenja, HUHIV je ostvario izuzetne rezultate u prilagodbi i provedbi svojih aktivnosti. Cijeli izvještaj o radu i postignućima HUHIV-a možete pročitati u priloženom Izvještaju.

Cijelo vrijeme trajanja COVID-19 epidemije, pogotovo u početku, pratili smo sve potrebe naših korisnika i zajednice. Unatoč svemu život i potrebe ljudi su i dalje postojale i tražili smo prilagodbu novonastaloj situaciji. Naš glavni zadatak je održavanje i prioritiziranje usluga prevencije HIV-a i drugih spolno prenosivih infekcija te očuvanje spolnog zdravlja.

Fokus našeg djelovanja i dalje je podrška osobama pod teretom kronične ili infektivne bolesti kao i svima koji su zabrinuti za svoje spolno i reproduktivno zdravlje. Također, dostupnost i razvoj novih pristupa testiranju kao ključnoj mjeri prevencije HIV-a, virusnih hepatitisa i drugih spolno prenosivih bolesti. Važno je i održavati vidljivost i prisutnost, promicati zdravlje i prevenciju bolesti u čemu smo ostvarili uspjeh iznad očekivanja.

Hvala svim partnerima, suradnicima i prijateljima koji su na bilo koji način podržali naš rad i osnažili nas da se u narednom periodu dalje razvijamo i jačamo.

HUHIV tim

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa