Nastavak edukacija u srednjim medicinskim školama u sklopu projekta „Volim zdravlje“ – Škola za medicinske sestre Vrapče

Početkom veljače održana je i posljednja zagrebačka edukacija u sklopu projekta „Volim zdravlje“. Stručnjaci su 07. veljače 2020. posjetili Školu za medicinske sestre Vrapče, a 60 učenika imalo je priliku sudjelovati u sveobuhvatnoj edukaciji iz područja spolnog i reproduktivnog zdravlja. Učenici su nas dočekali u svojoj velikoj dvorani, a epidemiologinja iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, psihologinja HUHIV-a i medicinska sestra s Klinike za infektivne bolesti „dr. Fran Mihaljević“ održale su svoje predavanje, te su odgovarale na razna pitanja zainteresiranih učenika.

Razgovaralo se o spolno prenosivim bolestima, metodama kontracepcije, iskustvima na poslu, ubodnim incidentima i svemu ostalom što je učenike moglo zanimati. Također su čuli kome i gdje se mogu obratiti ako imaju bilo kakva pitanja vezana za spolno zdravlje.

Edukacije se nastavljaju – naš stručni tim obići će u sljedećih nekoliko mjeseci cijelu Hrvatsku te time pridonijeti usavršavanju naših budućih zdravstvenih djelatnika.

HUHIV će o svim projektnim aktivnostima redovito izvještavati javnost putem službenih stranica i društvenih mreža udruge.

Više o projektu Volim zdravlje