12. Pozitivan koncert 2016.

Dvanaesto izdanje Pozitivnog koncerta održat će se u petak 2. prosinca u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova. Na ovogodišnjem Pozitivcu nastupaju Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio te Luce i svima će to biti premijeran nastup na najvećem i najdugovječnijem domaćem dvoranskom koncertu.

Pozitivan koncert se kroz svojih dvanaest godina često mijenjao, kako sadržajno, tako i mjestom događanja i trajanjem, ali je uvijek uspijevao zadržati onaj prvi, iskonski pozitivan feedback publike i izvođača. Sve je počelo u Tvornici kulture 2005., da bi se 2010. na jednu zimu preselilo u Cibonu, nakon koje je na red došla Velika dvorana Doma sportova. Jednodnevni događaj 2014. i 2015. je postao dvodnevni, a kroz jedanaest zima pozornicom je prodefiliralo gotovo 40 izvođača, među kojima velika većina najznačajnijih glazbenika našeg podneblja.

Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio i mlada i talentirana Luce line-up je koji je u isto vrijeme i neobičan i tipičan za Pozitivan koncert. Neobičan jer je na prvi pogled u generacijskom raskoraku s publikom, ali isto tako tipičan jer su Josipa, Bajaga i Rundek stvarali glazbenu povijest ovog podneblja i utjecali na mnoštvo bendova koji su nastupali na Pozitivcu.

pozitivan-kocert-2016-lineup

Koncert, koji se od samog početka neprestano mijenjao, ove godine se vraća u formu jednodnevnog događaja i odaje priznanje najvećima.

Tradicionalno organiziran od udruge HUHIV i Los Angeles Agencije povodom Svjetskog dana AIDS-a, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove će godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica isporučiti glazbeni i edukativni program u trajanju od gotovo 5 sati.

Udruga HUHIV neprofitni je suorganizator Pozitivnog koncerta koji tradicionalno okuplja mlade željne dobre zabave. Događaj povodom Svjetskog dana AIDS-a okuplja i brojne glazbenike koji svojim sudjelovanjem i potporom šalju poruke mladima o svjesnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV utječe na edukaciju mladih i građana u cilju prevencije HIV/AIDS-a, promičući znanje, zaštitu, testiranje te općenoto spolno i reproduktivno zdravlje.

Uz sve primarna funkcija koncerta je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori i zalaže za AIDS free generaciju.

Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu prema edukaciji mladih s ciljem stvaranja „AIDS free“ generacije. Hvala svim sponzorima, suradnicima, partnerima i glazbenicima koji prepoznaju važnost očuvanja zdravlja i budućnosti novih generacija.

Edukativan Pozitivan koncert podržava Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

12. POZITIVAN KONCERT

BAJAGA I INSTRUKTORI, JOSIPA LISAC, RUNDEK CARGO TRIO, LUCE

VELIKA DVORANA – DOM SPORTOVA ZAGREB

PETAK, 12. PROSINCA 2016.

www.facebook.com/Pozitivankoncert

pozitivan-koncert

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa