Pozitivan koncert – drugi dan koji će svi pamtiti

Već desetu godinu za redom, Pozitivan koncert nas podsjeća na Svjetski dan borbe protiv AIDS-a (1. prosinca), ali donosi i kvalitetne izvođače na svoju pozornicu, koja je pozitivne poruke ove godine slala dva dana. I drugog dana festivala moglo se uživati u četiri izvođača, pa su ove subote nastupili Luxus Lord, Kandžija i Gole žene, Brkovi i Dubioza kolektiv.

CM141129-235648028

Druga večer desetog Pozitivca donijela je nastupe koji će se prepričavati mjesecima.

Luxus Lord, Kandžija i gole žene te Brkovi i Dubioza Kolektiv ostat će u kolektivnom sjećanju publike u Velikoj dvorani Doma sportova kao akteri možda i najbolje večeri u povijesti Pozitivnog koncerta.

Sinoćnji, super nabrijan drugi dan Pozitivnog koncerta prošao je u žestokoj euforiji i urnebesnoj zabavi te se dokazao kao jedan od najvažnijih zagrebačkih koncertnih manifestacija u jesensko zimskom periodu.

Pozitivan koncert 2014_2

Drugi dan 10. Pozitivnog koncerta otvorio je Luxus Lord. Kada su došli na pozornicu Velike dvorane, ekipa iz Luxus Lorda je žestoko, uvjerljivo i snažno kako svirkom, tako i vizualno odradila vrhunski hard core uvod u 2. dan Pozitivca, predstavivši svoj debi album „Jutro nije bajka“, a sasvim je sigurno da ćemo za njih još čuti.

Pozitivan koncert 2014_3

Nakon stoner/rock poslastice na hrvatski način, koncert se nastavio u žestokom i pozitivnom điru s Kandžijom i izvrsno usviranim, dinamičnim Golim ženama, koji bacaju na Beastie Boyse i Rage Against The Machine. Dvorana se polako počela puniti, a Kandžija nas je, kao i uvijek, počastio zabavnim hip-hop čušpajzom u kojem su se čuli i neki posuđeni beatovi i rifovi začinjeni duhovitim tekstovima i freestylom. Niti sinoćnji koncert nije prošao bez dobro poznatih uvijek entuzijastičnih i veselih Donji Miholjac, Bič, Jelena, Državnici novog kova, Mali mržnja i nabrijanog Bicikla. Svi koji su ušli kasnije, mogu žaliti što su propustili sjajnog Kandžiju i njegove Gole žene.

Pozitivan koncert 2014_4

Kada su se Brkovi popeli na stage, temperatura u Domu sportova je porasla. Vrhunska turbo folk/punk/rock/heavey metal zabava je počela. Eklektični spoj urbanog i krkanskog izražaja, buntovnih i neponovljivih Brkova je na pogon i ples natjerao svu publiku, od najmlađih do najstarijih. Uvijek pažljivi sa šminkom i stylingom i sinoć su se „lijepo sredili“, a iznimno dinamični nastup tijekom kojeg se Shamso 69 koji puta našao i na podu zagarantirao je zabavu na najjače. Publika je ekstatično u glas pjevala sve stvari, čak i one s novog albuma „Pizda materina“, koji je s njihovih stranica skinut nekoliko tisuća puta. Atmosferu su nabrijali hitovima kao što su“Bolje da sam s frendovima pio rujno vino“, „Kurvo prokleta“ i obradom „Samo pijan mogu“, na koju je publika odvalila. Čitavo vrijeme su nasmijavali i komunicirali s publikom.. Sve u svemu, turbo zabavno, a nastavilo se i dalje s fantastičnom Dubiozom.

Pozitivan koncert 2014_1

Prepuna dvorana Doma sportova napokon je dočekala Dubiozu Kolektiv. Oba dana ovogodišnjeg 10. Pozitivnog koncerta izgledali su kao uvertira u njihov koncert. Dubioza ne samo da može napuniti Veliku dvoranu Doma sportova, što su već više puta dokazali, nego je ovaj bosanskohercegovački band i dalje apsolutni hit kod nas. Njihove snažne političke i društvene poruke, koje su i dalje aktualne, upakirane u mješavinu punka, rocka, ska, reaggea, hip-hopa i duba zagarantirali su urnebesan provod i zatvorili 10. Pozitivan koncert. Ljubav između publike i Dubioze je bila na vrhuncu, a koncert je obilježio stage diving i neprestana euforija. Dubioza stvarno zna napraviti dobar koncert u maniri svjetskih zvijezda. Rasplesana publika koja je znala sve stvari, krcata Dvorana Doma sportova i njihov besprijekoran nastup uz dobro poznate hitove sa starih i novih albuma bacili su publiku u trans i ispratili nas zadovoljne kući s još jednog uspješnog 10. Pozitivnog koncerta! Jako dobro! Hvala na još jednom fantastičnom Pozitivcu!

Pozitivan koncert 2014_5

Pozitivan koncert doživio je još jedan mega uspjeh te se dokazao kao hvalevrijedan rock festival koji, će nastaviti svoju uspješnu karijeru.

Drugi dan Pozitivca bio je nekako žešći, a dvorana ispunjenija i luđa, kaže Inka Lo koja vam donosi atmosferu svojim fotografijama.

Cilj Pozitivnog koncerta, koji je u deset navrata posjetilo preko 50 tisuća ljudi je obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, kroz pozitivnu glazbenu poruku. U tome su ponovno i uspjeli. a brojni volonteri su dijelili kondome, edukativne brošure i letke time upozoravajući okupljene na odgovorno ponašanje prilikom spolnih odnosa.

DSC_0892

CM141129-202954003

CM141130-003554002

CM141129-235302019

Izvor pročišćenog teksta i galerije:

soundguardian.com galerija

perun.hr galerija

balkanrock.com galerija

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa