Sastanak projektnog tima u sklopu projekta Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde

Sastanak projektnog tima HUHIV-a i stručnih vanjskih suradnika u sklopu projekta Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde održan je 20.10.2021.

Razgovaralo se o provedbi istraživanja potreba ovisnika u svrhu javnog zagovaranja. Razrađene su uloge prisutnih osoba u projektu, a vanjski stručnjaci koji su pozvani na sudjelovanje u projektu imaju dugogodišnje iskustvo u radu s ciljanom skupinom te u provedbi istraživanja.

Na sastanku je, također, dogovorena metodologija provedbe istraživanja i obuhvata ciljane skupine. Kako je projekt fokusiran na osobe u problemu ovisnosti o drogama čija je kvaliteta života obilježena kroničnim problemima mentalnog i fizičkog zdravlja, raspravljalo se o mogućim izazovima prikupljanja kvalitetnih podatke te na koji način ćemo ih osigurati.

Svrha projekta je javnim zagovaranjem utjecati na izgradnju kvalitetnijeg sustava oporavka (rehabilitacije) i resocijalizacije u Republici Hrvatskoj. Javno zagovaranje će se temeljiti na rezultatima istraživanja, a podatke ćemo prikupljati s gledišta aktivnih i liječenih ovisnika, diljem Hrvatske, ispitujući njihovu motivaciju za prestankom konzumacije droge, uključivanjem u rehabilitaciju i potreba za uspješnu resocijalizaciju.

Zaključci sa sastanka su bili da postoji dobri temelji za nastavak uspješne suradnje, ali i razmjene iskustava, briga i ideja s ciljem povećanja stručnosti u ovoj temi i njenoj izazovnosti.

 

 

Projekt Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde je podržan sa € 13,570.20 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatke udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.