Provedba istraživanja u Terapijskom centru Ivanovac

U sklopu provedbe istraživanja, za potrebe projekta Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde, 28.02.2022. posjetili smo Terapijski centar Ivanovac u Okučanima. Naša suradnica na projektu je štićenicima centra pružila osnovne informacije o svrsi istraživanja te o samom upitniku. Također je asistirala prilikom rješavanja upitnika, ako bi štićenici naišli na poteškoće ili ako im je trebalo dodatno pojasniti poneko pitanje.

Cijeli Centar nas je kao i obično jako lijepo prihvatio, te je prikupljanje upitnika bilo vrlo uspješno.

Rezultati upitnika namijenjeni su aktivnostima javnog zagovaranja s ciljem kvalitetnijeg sustava rehabilitacije i resocijalizacije u Republici Hrvatskoj, o čemu je svaki sudionik bio informiran prije rješavanja.

Terapijski centar Ivanovac dio je humanitarna organizacija “Zajednica Susret” koja se bavi tretmanom ovisnosti o drogama, te povrh terapijske zajednice u Okučanima djeluje i terapijska zajednica u Cisti Velikoj te dva savjetovališta u Zagrebu i Splitu. Veliki broj njihovih bivših korisnika danas uspješno žive i rade.

Projekt Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde je podržan sa € 13,570.20 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatke udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.