Otvoreni poziv za uključivanje u program projekta Osposobi se i zaposli

Udruga HUHIV provodi Europski projekt „Osposobi se i zaposli“ s ciljem obuhvata i pomoći mladim ljudima (15 do 29 godina) koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju. Projekt provodimo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Institutom za gospodarstvo i inovacije.

Ovim putem upućujemo otvoreni poziv svim osobama u NEET statusuosobama koje su završile srednju školu ili su odustale od redovitog školovanja, nisu nastavile daljnje obrazovanje i nisu u aktivnoj potrazi za zaposlenjem da nam se jave za uključivanje u program projekta kako bi im omogućili aktivno sudjelovanje na tržištu rada.

U projektne aktivnosti mogu se uključiti mlade osobe (15-29.godina) neaktivne na tržištu rada (nisu prijavljene na burzi rada), kojima u projektu besplatno i stručno nudimo:

  • Aktivaciju u sustav kroz izradu individualnog plana za svaku uključenu osobu
  • Razvoj mekih i transverzalnih vještina
  • Uključivanje u verificirane programe obrazovanja odraslih
  • Aktivnosti razvoja poslovnih vještina i upoznavanje s mjerama HZZ-a
  • Usluga mentorstva pri traženju posla
  • Program savjetovanja odnosno psihološke podrške od strane stručnjaka psihologa u svrhu osnaživanja pojedinca za uključivanje na tržište rada

Za korisnike programa sve je besplatno odnosno financijski pokriveno iz projekta.

Za sva dodatna pitanja i prijavu za sudjelovanje u programu kontaktirajte nas na 01 4666655 svakim radnim danom od 9 do 15h ili nam pišite na pitaj@huhiv.hr.

Projektom ”Osposobi se i zaposli” omogućujemo kreiranje kvalitetnih i učinkovitih programa putem koji će se omogućiti integracija navedene skupine na tržište rada. Svrha projekta je osigurati aktivnosti i programe putem kojih će se mladim neaktivnim NEET osobama olakšati ulazak na tržište rada i osigurati im uključivanje u daljnje obrazovanje i osposobljavanje te u mjere koje se nude za mlade.

Više o projektu pročitajte ovdje.