Edukacije u Bjelovaru povodom projekta „Volim zdravlje“

Provedba projekta „Volim zdravlje“, nakon edukacija u zagrebačkim medicinskim srednjim školama, nastavlja se i u ostalim hrvatskim medicinskim školama. Prva edukacija izvan Zagreba održana je 18. veljače učenicima Medicinske škole Bjelovar u prostorima Doma učenika srednjih škola Bjelovar.

Psihologinja udruge HUHIV, Maja Erceg Tušek, zajedno s partnerima projekta „Volim zdravlje“ – prim. Tatjanom Nemeth-Blažić, dr. med., i medicinskom sestrom Ivanom Javorić iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ – posjetila je Dom učenika srednjih škola Bjelovar u kojem su ih ugostile ravnateljica Doma te dugogodišnja suradnica HUHIV-a Slobodanka Subotić, zdravstvena voditeljica Doma.

Na edukaciji, na kojoj je sudjelovalo pedesetak učenika petih razreda Medicinske škole Bjelovar s mentoricama, razgovarali smo o spolnom zdravlju, spolno prenosivim bolestima, metodama kontracepcije, kontaktu s pacijentima, ubodnim incidentima i svemu onome što je učenike i stručne suradnike praktično zanimalo.

Medicinska škola Bjelovar i Dom učenika Bjelovar održavaju dugogodišnju suradnju s udrugom HUHIV zahvaljujući svojim stručnjacima koji su iznimno osvješteni za teme HIV-a i spolnog zdravlje općenito, stoga smo ih rado posjetili i popratili njihov rad i aktivnosti te je edukacija provedena u pozitivnom tonu s odličnim povratnim informacijama. Zahvaljujemo školi na ugodnom gostoprimstvu te nastavljamo s provedbom projekta „Volim zdravlje“ u drugim gradovima u Hrvatskoj.

HUHIV će o svim projektnim aktivnostima redovito izvještavati javnost putem službenih stranica i društvenih mreža udruge.

Više o projektu Volim zdravlje