Međunarodni dan sestrinstva

Medicinske sestre i tehničari diljem svijeta 12. svibnja obilježavaju Međunarodni dan sestrinstva u spomen na rođenje Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja na području sestrinske profesije.

Iz svog sveobuhvatnog i bogatog iskustva zastupala je stav da sve sestre trebaju stalno održavati i unapređivati svoju efikasnost, snagu, suosjećajnost i brižnu praksu. Taj pristup je nazvala „Zdravlјe sestrinstva“.

Od tada pa sve do danas vrijedne sestre i tehničari svakodnevno pomažu bolesnima i ljudima u potrebi, ponekad i 24 sata dnevno. U zadnjih nekoliko godina ovaj hvalevrijedan poziv došao je do ruba neprepoznavanja društvene vrijednosti i poštovanja prema ovoj profesiji. Sestrinstvo je neizostavna karika u lancu učinkovite i sveobuhvatne zdravstvene zaštite, kako pojedinca tako i cijele zajednice.

Udruga HUHIV već godinama održava suradnju sa sestrama iz Klinike za infektivne bolesti „ Dr. Fran Mihaljević“ kojima neizmjerno zahvaljujemo na podršci našem radu, održavanju edukacija i nastojanju smanjenja stigme i diskriminacije prema osobama koje žive s HIV infekcijom te infekcijom virusnim hepatitisima.

Ovim putem udruga HUHIV od srca želi čestitati svim sestrama i tehničarima diljem Hrvatske njihov dan!!!!

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa