Nova realnost: Stvaranje AIDS FREE GENERACIJE!

Globalna borba protiv AIDS-a je na uzbudljivom, ali važnom trenutku. Po prvi put, možemo vidjeti mogućnost onoga što globalna zdravstvena zajednica zove “početak kraja AIDS-a.”

Svjetske organizacije dosegle su ključni trenutak kroz izvanredno javno-privatno partnerstvo uključujući širok raspon partnera: vlada poput Sjedinjenih Američkih Država, preko Predsjedničkog Emergency plana za AIDS Relief (PEPFAR), koji su ostvarili sjajne obveze novčanih i drugih sredstava. Vodeće svjetske privatne zaklade, kao što su Gates Foundation i Clinton Health Access Inicijativa, također su doprinijele značajne količine financijskih sredstava i svježih ideja o tome kako usmjeriti potrošnju tih sredstava na najutjecajniji način. Organizacije kao što su Global fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije distribuiraju sredstva za pružanje preventivne edukacije, liječenja i ostale povezane usluge kako bi ljudima osigurali život. I Ujedinjeni narodi, preko UNAIDS-a su odigrali ključnu ulogu u koordiniranju i nadzoru svih tih napora.

Ključni faktor u pokretanju privatnog sektora je (RED) koji je osnovan prije pet godina.s ciljem pokretanja korporativne podrške i pomoći u edukaciji javnosti o borbi s AIDS-om, pružajući ljudima poziv na akciju i sudjelovanje. To je i dalje nevjerojatno uspješan model koji generira preko 180 milijuna dolara za potporu rada Global fonda. Sav novac ide za programe koji se provode na terenu u sub-Saharskoj Africi. Rezultati govore sami za sebe – inicijative Global fonda koje podržava (RED) doprijeli su do više od 7.5 milijuna ljudi.

Danas, HIV/AIDS je daleko od smrtne kazne. To je kronična bolest kojom se može upravljati, kada se ljudima pružaju prave informacije i, najvažnije, kada se osiguraju ključni lijekovi koje trebaju kako bi nastavili sa zdravim i dugim životom. Djelomično zahvaljujući zajedničkom radu različitih organizacija, ti lijekovi danas koštaju daleko manje od cijene koja je bila prije jednog desetljeća.

Svaka organizacija na lokalnoj razini koja se istinski bori za nestanak HIV-a i AIDS-a sa lica zemlje, za uništenje stigme i diskriminacije te za kvalitetnu edukaciju novih i mladih generacija u sprječavanju širenja zaraznih i spolnih bolesti, treba slijediti ove hvalevrijedne napore i uzore svjetskih organizacija. Udruga HUHIV se istinski poistovjećuje sa svim ciljevima ovih organiziranih i ujedinjenih svjetskih napora i želi pomoći u stvaranju AIDS free generacije. Ponosni smo što možemo pomoći i sudjelovati u ovim naporima s jakim vjerovanjem u njihova ostvarenja kroz kontinuirane aktivnosti koje provodimo u Hrvatskoj ali i regiji s brojnim partnerima u edukaciji i prevenciji HIV/AIDS-a i drugih spolnih bolesti kao i pružanje podrške ljudima koji su pogođeni ovim bolestima koje je moguće spriječiti i tretirati.

 

Ujedinjujemo se u ostvarenju vrlo specifičnih ciljeva: kraj prijenosa HIV-a sa majke na dijete do kraja 2015. godine. Nijedno dijete se više ne smije roditi sa ovim teškim teretom.

 

 

Nadamo se ostvariti novu generaciju mladih, prvu u zadnjih 30 godina, potpuno bez prisutnosti HIV-a u svijetu. Globalna ekonomija nas je sve pogodila doista jako, no to ne smije ugroziti našu predanost u provođenju i završetku posla koji smo započeli. Biti će potrebno stalno mijenjati fokuse i puno kreativnosti kako bi se taj posao kvalitetno obavio do kraja. Sada više nema prostora za isprike i opravdanja kada smo stvorili veliku priliku koja je pred nama. Istinski želimo ostvariti AIDS free generaciju!

Kreiraj svoj AIDS free generation panel OVDJE i time budi dio cijelog svijeta u borbi za nestanak AIDS-a sa lica zemlje!

Pridruži se, lajkaj, podijeli s prijateljima!

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa