Održane radionice sa zatvorenicima u sklopu edukacijskog programa obuke

Stručnjaci koji surađuju na projektu Osposobi se i zaposli financiranom od strane ESF-a, proveli su tijekom mjeseca ožujka i travnja dvije radionice za polaznike edukacijskog programa. Radi se o edukacijskom programu za keramičara, jednom od traženijih majstorskih zanimanja. Radionice su bile održane 20.03. i 04.04. za 7 polaznika u Zatvoru u Remetincu, koje je pratio uspješni završetak edukacijskog programa. 

Keramičari igraju važnu ulogu u oblikovanju keramičkih proizvoda za različite industrije, kao i u umjetničkom izražavanju. S obzirom na veliku potražnju za kvalificiranim keramičarima i mali broj dostupnih keramičara u Hrvatskoj, edukacijski programi za keramičare postaju izuzetno važni za obrazovanje novih stručnjaka u tom području.

Uz organiziranu edukaciju smjera keramičara, organizirane su i edukacije mekih i transverzalnih vještina za zatvorenike. Ove edukacije posebno su korisne zatvorenicima koji se spremaju uključiti u tržište rada po izlasku iz zatvora iz više razloga:

  • Poboljšanje zapošljivosti
  • Podrška u reintergraciji
  • Razvoj samopoštovanja
  • Smanjenje recidivizma

Dodatna korist ovih radionica je i u tome što se posao keramičara često svodi na timski rad, komunikaciju i suradnju, zbog toga meke i transverzalne vještine pospješuju kapacitete traženja i zadržavanja posla.

Ukratko, radionice su sadržavale teme kako tražiti posao i gdje, uvidi u vlastite snage i kompetencije, predstavljanje na razgovoru za posao, nošenje sa stresom, uz prostor za dodatne teme koje interesiraju polaznike u ovom području. Polaznici su pokazali veliki interes za ove teme, a udruga HUHIV im i po izlasku iz zatvora nudi podršku u pronalasku posla, njegovom zadržavanju i ostalim izazovima koji se mogu naći na tom putu.

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu broj poziva: UP.01.2.0.04 Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije donijeli su Odluku o financiranju projekta OSPOSOBI SE I ZAPOSLI – UP.01.2.0.04.0033 u iznosu od 1.906.971,22 kuna. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta je od 06.07.2021. do 06.07.2023.

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ