M.A.C VIVA GLAM kampanja podržala je projekt udruge HUHIV

MAC kozmetika u sklopu dugogodišnje VIVA GLAM kampanje – kojom podržava organizacije i programe koji pružaju usluge i zadovoljavaju osnovne potrebe – donirala je 126.000kn udruzi HUHIV kako bi podržala projekt „Na raskrižju integriranog pristupa izazovima HIV-a i života s HIV-om“.

 

MAC Cosmetics VIVA GLAM inicijativa započela je 1994.godine, na vrhuncu AIDS epidemije, kao odgovor zajednice na rastući problem. Cilj je bio omogućiti značajnu promjenu u životu ljudi koji žive s HIV-om / AIDS-om i onih koji su time pogođeni, pri čemu je odlučeno da 100% prodajne cijene VIVA GLAM ruževa ide kao donacija organizacijama koje podržavaju ovu misiju.

O HUHIV projektu

Poznavajući sve elemente epidemije u Hrvatskoj, uz preporuku HIV stručnjaka i nacionalnih strategija, ovaj projekt fokusira se na ključne aktivnosti s ciljem maksimalnog utjecaja na zaustavljanje širenja HIV-a: intenziviranje ciljanih kampanja s ciljem obuhvata populacije u visokom riziku, provođenje kvalitetnog probira stručnom procjenom rizika i probirnim testiranjem na HIV, dijagnosticiranje svih osoba zaraženih HIV-om što je moguće ranije nakon infekcije; brzo i učinkovito uključivanje u skrb i započinjanje antiretrovirusne terapije kako bi se postigla nemjerljiva količina virusa u krvi te provođenje psihosocijalne podrške osobama koje žive s HIV-om, s ciljem prikladnog reagiranja na jedinstvene i složene izazove i potrebe koje se javljaju kod starenja osoba koje žive s HIV-om kao kroničnim oboljenjem kako bi pružili odgovarajuću podršku i smanjili ovisnost o skrbi osoba koje žive i stare s HIV-om kasnije u životu.

O VIVA GLAM-u

Dobrotvorna kampanja MAC kozmetike, VIVA GLAM, prikupila je više od 500 milijuna dolara od svog osnutka 1994. godine i to isključivo prodajom MAC VIVA GLAM ruževa i sjajila.

Kombinirajući glamur kao i ozbiljan financijski pristup s jasnim ciljem, MAC kozmetika surađivala je s provokativnim, kao i svjetskim ikonama, uključujući Winnie Harlow, Siu, Miley Cyrus, Eltona Johna, Mary J. Blige i Rickyja Martina, kako bi potaknuli prodaju VIVA GLAM proizvoda. Kompletnih 100% maloprodajne cijene išlo je u stvaranje zdrave budućnosti te jednaka prava žena, djevojaka i LGBTQ+ zajednica uz održavanje dugogodišnje podrške onima koji žive s HIV-om ili AIDS-om. Do danas je prodajom VIVA GLAM proizvoda financirano više od 1800 organizacija širom svijeta.

 O MAC kozmetici

MAC (Make-up Art Cosmetics), vodeći je brend profesionalne kozmetike i dio je Estée Lauder grupacije. Od svog osnutka u Torontu, prije više od 30 godina, popularnost brenda narasla je zahvaljujući šminkerima, modelima, fotografima i novinarima diljem svijeta. MAC kozmetika trenutno je prisutna u preko stotinu zemalja i teritorija širom svijeta. Pratite MAC na Twitteru, Snapchatu i Pinterestu  (@MACcosmetics), pronađite MAC na Facebooku (facebook.com/maccosmetics) te Instagramu (instagram.com/maccosmetics), gledajte videozapise na YouTubeu (youtube.com/maccosmetics).

Za dodatne informacije posjetite maccosmetics.com.