Udruga HUHIV postala je član Europskog udruženja oboljelih od bolesti jetre

Udruga HUHIV postala je član ELPA-e (European Liver Patient’s Association – Europsko udruženje oboljelih od bolesti jetre)

ELPA-ina misija je zagovaranje interesa osoba oboljelih od jetrenih bolesti te prevencije. Cilj je dijeliti dobre prakse i inicijative te suradnja s vodećim tijelima kao što su EASL (European Association for the Study of the Liver) i EU kako bi se osigurala i uskladila kvaliteta liječenja i skrbi oboljelih diljem Europe.

Ovo članstvo još jednom potvrđuje prepoznatljivost našeg rada u području virusnih hepatitisa ali i drugih inicijativa i integriranog pristupa promociji zdravlja i prevenciji bolesti. Suradnja će nam pružiti razmjenu iskustva, vidljivost i podršku u radu. Moći ćemo se umrežiti s vodećim europskim stručnjacima i stvoriti nove prilike za dijalog i suradnju.

Tom prigodom posjetio nas je i predsjednik ELPA-e Marko Korenjak kojega smo upoznali s našim timom, radom, rezultatima i potencijalima zajedničke suradnje.

HUHIV će zasigurno ovime ojačati svoju regionalnu i europsku ulogu ključnog dionika zagovaranja interesa oboljelih te razvoja interdisciplinarnih pristupa zdravlju a ELPA će putem našeg članstva dobiti još bolji uvid u situaciju u regiji te ojačati inovativne i integrirane pristupe kao i svoju prisutnost u jugoistočnoj Europi.

Veselimo se zajedničkoj suradnji, umrežavanju i jačanju zajedničkog utjecaja na poboljšanje zdravstvenih ishoda pacijenata.