Svjetski dan AIDS-a obilježen u Vukovaru

Kao i svake godine Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, priključio se obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a pod sloganom “Voli i budi zdrav”.

U prostoru Crvenog križa postavljen je info štand, na kojem su mladi HCK uz volontere i člana Udruge HUHIV, prisutnima davali informacije i dijelili promotivne materijale i kondome za pravilnu upotrebu radi sprječavanja širenja HIV infekcije i ostalih spolno prenosivih bolesti, ali i važnosti testiranja.

Isto tako u prostorima Crvenog križa održano je i predavanje o ovoj problematici – o posljedicama neodgovornog ponašanja, o simptomima, mogućnostima liječenja i o mogućnostima testiranja.

Info štand koji je postavljen u prostorijama Crvenog križa sa promotivno-edukativnim brošurama koji traje nekoliko dana, pravo je mjesto gdje prolaze mnogi mladi koji polažu ispite za buduće vozače, prolaze edukaciju iz prve pomoći i dr.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, zahvaljuje Hrvatskoj udruzi za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa na vrlo poučnim materijalima, edukativnim brošurama, kondomima i plakatima koji su nam potrebiti kako bi obilježavanje Svjetskog dana AIDS-a bio učinkovit i dostupan mladima i ostalim građanima Vukovara, poručila nam je ravnateljica Zorica Grgić.

Ovim putem se i HUHIV srdačno i iskreno zahvaljuje na predivnoj suradnji te velikodušnim i srdačnim aktivnostima koje HCK Vukovar provodi s ciljem zdravlja mladih i građana.

Vukovar_Svjetski dan AIDSa_2013 (1)Vukovar_Svjetski dan AIDSa_2013 (2)Vukovar_Svjetski dan AIDSa_2013 (3)Vukovar_Svjetski dan AIDSa_2013 (4)