Provedba istraživanja u terapijskoj zajednici Pet plus

U sklopu projekta Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde, 24.02.2022. posjetili smo terapijsku zajednicu Pet plus u Orlama, sa svrhom provedbe istraživanja kvalitete života osoba koje boluju od ovisnosti o drogi. Naša suradnica Dr. sc. Katarina Sokić je razgovarala sa štićenicima i upoznala ih s ciljem istraživanja i objasnila njihovu ulogu. Pružala je osnovne informacije o upitniku, te asistirala u slučaju potrebe prilikom rješavanja. 

Udruga Pet plus prihvatila je naš poziv za osnivanje neformalne mreže organizacija civilnog društva u sklopu ovog projekta. Cilj projekta je rezultate istraživanja koristiti u svrhu javnog zagovaranja kvalitetnijeg sustava rehabilitacije i resocijalizacije u Republici Hrvatskoj.

Zahvaljujemo udruzi Pet plus na povjerenju i posvećenosti svojim štićenicima te se radujemo što ćemo zajedno raditi za njihov boljitak.

Udruga Pet plus svojim dugogodišnjim radom kroz terapijsku zajednicu u Orlama pomaže osobama koje se bore s ovisnostima, te poboljšava životne prilike osoba u nepovoljnom položaju. Rehabilitacija, resocijalizacija i edukacija su tri pilara temeljne odrednice rada i djelovanja udruge PET PLUS.

Projekt Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde je podržan sa € 13,570.20 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatke udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa