Pozitivan koncert u prepunom Domu sportova oduševio publiku

Ovogodišnji Pozitivan koncert u prepunoj velikoj dvorani Doma sportova ponovo je uspješno svrnuo pažnju javnosti i mladosti na Svjetski dan AIDS-a, potrebu brige za zdravlje, testiranje, informiranje i korištenje zaštite, i u isto vrijeme ponudivši vrlo zanimljiv i žestok susret friške i nešto zrelije rock glazbe.

Svjetski dan AIDS-a

Pozitivan koncert kao manifestacija koja drži do stvaranja velikog događaja od kontrakulturnih, a ne estradnih imena je i ove godine zaslužio palac gore.
Tradicionalno glazbeno otvaranje prosinca, Pozitivan koncert, organiziran povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, ove je godine rasprodano nekoliko dana prije same svirke. Velika dvorana Doma sportova planula je na zanimljivu četvorku koju su činili One Piece Puzzle, Brkovi, Let 3 i Hladno pivo.

S rock i punk glazbenicima pjevalo je devet tisuća okupljenih obožavatelja. Svi zajedno tako su podržali Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.
Mladih je bilo i to u velikom broju, što je i vjerojatno imperativ Pozitivnog koncerta, ako se uzme njegov edukacijski segment.

Odmah na početku recimo da u silnoj masi mladih, mlađih, najmlađih i ponešto starijih ljubitelja pravog rock zvuka nitko nije ostao prikraćenih rukava. I sve to dodatno omotano plemenitim ruhom nenametljivog upoznavanja desetak tisuća duša sa HIV-om i AIDS-om kroz ‘upute’ o prenošenju i neprenošenju bolesti i poruke poznatih svjetskih zvijezda poput Bona Voxa, Magica Johnsona i drugih zvijezda na video zidu, koje se uzorom u svijetu bore za isti cilj.

U hallu, velik broj nasmijanih i vedrih volontera djelili su posjetiteljima informativne materijale, letke, brošure i Primeros kondome te odgovarali na pitanja i informirali mlade. Vedra i nabrijana atmosfera trajala je do sitnih sati ukrašena edukacijom i pozitivom.Na kraju, Pozitivni koncert, osim što je i ove godine nenametljivo, a bučno osvrnuo pažnju javnosti i mladosti na HIV/AIDS, opasne kutke iz kojih vreba, ali i lažne opasnosti koje joj se lijepe, ponudio je vrlo zanimljiv susret mlade i nešto starije žestoke glazbe.

Zajedno smo još jednom pokazali snagu glazbe, sraz zabave i okupljanja mase mladih s ciljem stvaranja AIDS free generacije. Pozitivan koncert nastavlja sa svojim radom, održavanje tradicije najvećeg domaćeg dvoranskog rock koncerta uz neizostavnu edukaciju za zdravlje budućih generacija, te već počinje s pripremama za 9. u nizu koji jedva čekamo.

Vaš HUHIV

fotke: Matej Grgić, Borna Filić/pixsell, index…
izvori i recenzije Pozitivnog koncerta:
dnevnik.hr
jutarnji.hr
24sata.hr
vecernji.hr
slobodnadalmacija.hr
tportal.hr

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa