Novoobjavljene smjernice CDC-a za dijagnozu zaraze HCV-om

Zbog potrebe za ranim otkrivanjem, poboljšanjem antivirusnih agenata te promjene u dostupnosti komercijalnih testova na virus hepatitisa C (HCV), Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) izdao je nove smjernice za liječnike i laboratorijske stručnjake.

Američki CDC je jedna od najuglednijih svjetskih institucija za kontrolu bolesti i prevenciju i njihove se smjernice poštuju u cijelom svijetu osobito među strukom (infektolozima, specijalistima javnog zdravstva) jer se temelje isključivo na dokazima iz kliničkih ispitivanja i kliničke prakse.

Smjernice su izuzetno značajno priznanje karakteristikama OraQuick testova. OraQuick tako i službeno postaje važno dijagnostičko oruđe za probir velikog broja ljudi koji iz različitih razloga izbjegavaju tradicionalne sustave testiranja ili se okolnošću obrade svojih tegoba zateknu izvan njih.

Niti jedan „brzi“ test nije nikada imenom uvršen u smjernice CDC-a (ili bilo koje druge ugledne svjetske institucije).

Checkpoint Zagreb, centar za zdravlje mladih, za brzo, anonimno, pouzdano i besplatno testiranje na HIV i HCV koristi isključivo navedene testove koji predstavljaju vrhunsku i priznatu tehnologiju i medicinski nadstandard. Dostupnost ove usluge pod inicijativom udruge HUHIV, u pravom smislu riječi je privilegija za mlade i građane Zagreba i Hrvatske u brizi za vlastio i tuđe zdravlje.

CDC

Više o novim smjernicama CDC-a pročitajte na njihovim stranicama:

cdc-issues-new-hcv-guidelines
Testing for HCV Infection: An Update of Guidance for Clinicians and Laboratorians

HCV smjernice