Međunarodni dan sestrinstva 2021.

Međunarodni dan sestrinstva širom svijeta obilježava se 12. svibnja. Svjetska zdravstvena organizacija i ostala vodeća udruženja u svijetu i Europi iz područja zdravstva i sestrinstva, na svim razinama zdravstvene zaštite ukazuju na važnost djelovanja medicinskih sestara i međusobnu suradnju s drugim profesijama.

Medicinske sestre i tehničari ključan su segment zdravstvenog sustava, veliki oslonac i neizostavni dionici u skrbi za svakog pacijenta, pružaju zdravstvenu zaštitu i njegu i sve više se uključuju u procjenu zdravstvenih potreba pojedinaca i pružanja podrške članovima obitelji i bliskim osobama u razvijanju vještina i znanja, kako bi zaštitili svoje zdravlje te pružili pomoć drugima. U doba COVID-19 pandemije posebno se ističe njihova predanost svakodnevnom radu koja traži veliku dozu požrtvovnosti, nesebičnosti i empatije u obavljanju svih aktivnosti i intervencija.

GLAS KOJI VODI – Vizija budućnosti zdravstva

Međunarodni dan sestrinstva ove godine u fokus stavlja inovativnost u razvoju sestrinstva i utjecaj na cjelokupnu budućnost zdravstva pozitivnim promjenama i prilikama za istraživanje novih modela skrbi uslijed pandemije, u kojoj se sestrinstvo stavlja u centra zdravstvenog sustava.

Udruga HUHIV već godinama uspješno surađuje sa medicinskim sestrama iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ kojima neizmjerno zahvaljujemo na podršci našem radu, održavanju edukacija i nastojanju smanjenja stigme i diskriminacije prema osobama koje žive s HIV-om, virusnim hepatitisima i drugim zdravstvenim izazovima.

Od srca čestitamo svim medicinskim sestrama i tehničarima diljem Hrvatske njihov dan!!!!

#IND2021 #VoiceToLead #DanSestrinstva #VolimZdravlje

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ