Otvoreno Savjetovalište udruge HUHIV

S oduševljenjem Vas obavještavamo da je dana 04.10.2011.g. i službeno otvoreno Savjetovalište za virusne hepatitise pri Klinici za infektivne bolesti „ Dr. Fran Mihaljević „ u Zagrebu, Mirogojska 8.

Kao što znate, HUHIV je uvijek puno ulagao u programe i projekte prevencije spolno prenosivih bolesti među općom, ali i rizičnom populacijom te u edukaciju. Ali, naš glavni fokus djelovanja je na brizi za oboljele.

Svrha ovoga Savjetovališta je prvenstveno briga za oboljele. Za bolju prilagodbu na bolest te za poboljšanje kvalitete života nužno je osigurati sveobuhvatnu skrb te interdisciplinaran pristup liječenju. Bitna je sinergija zdravstvenog osoblja i zaposlenika Savjetovališta, u ovom slučaju psihologa i socijalnog radnika, kako bi se pomoglo ljudima i kako bi oni na jednom mjestu dobili cjelokupnu skrb te adekvatno liječenje. U nas često nije dostupna psihosocijalna podrška u radu s oboljelim osobama, ali iskustva zemalja s višegodišnjom praksom interdisciplinarnosti ukazuju na njenu važnost.

Holistički pristup postiže se interdisciplinarnim radom, u ovom slučaju, suradnjom Savjetovališta za virusne hepatitise i Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, čime je pogođenim osobama, uz zdravstvenu skrb, omogućena i psihosocijalna podrška. Na taj ćemo način utjecati na povećanje kvalitete života naših korisnika.

Radom Savjetovališta utjecat ćemo na povećanje kvalitete života osoba pogođenih krvlju prenosivim infekcijama, kojima će psihosocijalna podrška biti osigurana kroz sve faze bolesti.

Ovim se putem također želimo zahvaliti onima bez čije pomoći ne bismo i uspjeli, a to su Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi te Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, ali i svima Vama koji ste na bilo koji način sudjelovali i pomogli u realizaciji naših programa i projekata.

Kako zbog ranije dogovorenih obveza nitko iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi nije mogao prisustvovati, dajemo Vam jedan mali dio njihovog službenog dopisa koji je upućen prilikom samog otvorenja Savjetovališta.

„….Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi cijeni napore koje Vaša udruga ulaže na području borbe protiv HIV-a i virusnih hepatitisa te na području psihosocijalne podrške zaraženim i oboljelim osobama te daje podršku otvorenju navedenog Savjetovališta čije će djelovanje dodatno doprinijeti boljem informiranju o navedenim bolestima kao i borbi protiv infekcija HIV-om i virusnim hepatitisima općenito.
Želimo Vam puno uspjeha u budućem radu.
U potpisu, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi;
Mr. Darko Milinović, dr.med. „

I na samom kraju, službeni dio otvorenja Savjetovališta za virusne hepatitise pripao je voditeljici Referentnog centara za liječenje i dijagnostiku virusnih hepatitisa, prof. Adriani Vince, koja je HUHIV-u i Savjetovalištu poželjela daljnji uspjeh u radu.

Djelatnici HUHIV-a zahvaljuju se od srca još jednom svima Vama koji ste na bilo koji način sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog, za nas, velikog projekta.