HUHIV tim na edukaciji o radu s mladima

Od 11. do 13. veljače 2019. članovi HUHIV tima sudjelovali su na trodnevnoj edukaciji „Training of Youth Work Methodology in Practice“ koju je vodio Marc Boes, izvršni direktor Poywe (European Network for Professional Open Youth Work) u organizaciji Centra za mlade Grada Zagreba.

15 sudionika edukacije upućeno je u teorijska saznanja iz područja rada s mladima, potkrijepljena iskustvenim vježbama i osobnim iskustvom. Svrha radionica bila je pružanje teorijskih saznanja i prolaženje kroz iskustvene vježbe u svrhu edukacije i osnaživanja osoba koje rade s mladima.

Youth workers termin je koji označava osobe koje su na neki način angažirane u radu s mladima kroz neformalnu edukaciju. HUHIV godinama organizira edukacije za mlade o osjetljivim temama spolnog i reproduktivnog zdravlja te je prepoznato i posjećeno mjesto kontakta za mlade, individualno i grupno, osobno, telefonski i sve češće online, neovisno o tome trebaju li informaciju ili podršku.

Članovi HUHIV tima aktivno su sudjelovali na radionici te su svojim iskustvom dali važan doprinos cjelokupnoj edukaciji. Osim što su usavršili svoja znanja u području rada s mladima također su se tijekom edukacije povezali s ostalim sudionicima te se kroz nova poznanstva umrežavali s drugim udrugama i institucijama koje se bave radom s mladima.