10. Pozitivan koncert

VELIKA DVORANA DOMA SPORTOVA ZAGREB

28. i 29. STUDENI 2014.

Petak 28.11.: TBF / JINX / ELEMENTAL / JONATHAN

Subota 29.11.: DUBIOZA KOLEKTIV / BRKOVI / KANDŽIJA I GOLE ŽENE / LUXUS LORD

Najveći i najdugovječniji domaći dvoranski rock koncert, tradicionalni Pozitivan koncert, doživjet će ove godine svoje deseto izdanje, po prvi puta u formi dvodnevnog festivala.

Na pozornici desetog Pozitivca u Velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu 28. studenog nastupaju TBF, Jinx, Elemental i Jonathan, dok će dan kasnije, 29.11., svirati Dubioza Kolektiv, Brkovi, Kandžija i Gole žene te Luxus Lord.

Događaj koji je u desetljeće prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do tri zaredom rasprodane Velike dvorane Doma Sportova, bez sumnje je najomiljeniji koncert u jesensko-zimskom periodu grada Zagreba. Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i LAA uz Svjetski dan borbe protiv AIDSa, sa snažnom edukativnom porukom, Pozitivan koncert i ove godine uz izrazito povoljne cijene ulaznica okuplja najjači line up regionalne rock scene.

10 godina tradicije Pozitivnog koncerta povodom Svjetskog dana AIDS-a

Pozitivan koncert tradicionalno organizira Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a (1. prosinca), sa snažnom edukativnom porukom.

Pozitivan koncert tradicionalno okuplja mlade željne dobre zabave i samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a, promovirajući znanje, zaštitu i zdravlje mladih. Događaj povodom Svjetskog dana AIDS-a okuplja i brojne glazbenike koji svojim sudjelovanjem i potporom šalju poruke mladima o svjesnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

10. Pozitivan koncert

PETAK, 28.11.

TBF

Kultna splitska šestorka trenutno je u studiju gdje kuha novi album koji će se uskoro pojaviti u prodaji. Nastup na Pozitivcu bit će jedina šansa da ih se ove zime vidi uživo u Zagrebu, ali i ekskluzivna prilika da se poslušaju nove pjesme.

JINX

Zvuči malo čudno, ali Jinx nikada nisu nastupali na Pozitivnom koncertu. U godini u kojoj koncert slavi prvo desetljeće, a bend drugo bilo je sasvim logično da se naš najbolji pop bend konačno pojavi na pozornici Velikog Doma.

ELEMENTAL

Zagrebački organic hip hop sastav mogu se pohvaliti da su nastupili na prvom koncertu, tamo 2005. u Tvornici. Ova godina je bila jako dobra za Elemental. Osvojili su Porin za Najbolji album klupske urbane glazbe, poharali eter odličnim singlom “Prokleta ljubav” i odsvirali puno koncerata ove ljetne sezone.

JONATHAN

Riječka petorka osvojila je publiku nastupnim singlovima “Maggie” i “Communicate” te sjajnim albumom “Bliss” koji su im, između ostalog, donijeli i čast sviraju s Editorsima u Zagrebu. Koliko je hype opravdan potvrdit će otvarajući ovogodišnji Pozitivac 28. studenog.

SUBOTA, 29.11.

DUBIOZA KOLEKTIV

Nastup na Pozitivcu bit će prvo Dubiozino pojavljivanje u Zagrebu nakon 13 mjeseci i rasprodanog Velikog Doma sportova, mjesta na kojem je bend postigao neke od svojih najvećih uspjeha. Ukoliko ovogodišnjih koncert bude rasprodan Dubioza će postati jedini bend na ovim prostorima koji je 3 puta zaredom rasprodao tu legendarnu dvoranu (na Pozitivcu 2011. i samostalno 2013.).

BRKOVI

Punk-folk-wellness mašina čija je popularnost eksplodirala proteklih godina. Iza sebe već imaju jedan nastup na Pozitivnom koncertu, a ove sezone zahvaljujući odličnom albumu “Pizda materina” headlineaju većinu regionalnih festivala.

KANDŽIJA I GOLE ŽENE

Uspješnom transformacijom iz klasične hip hop postave u bend Kandžija postaje proteklih godina sve jače koncertno ime. Uz to proteklih mjeseci izbacio je čak dva albuma – live s Golim ženama naziva “Folder s Golim ženama” (dostupan za besplatan download na http://www.zlatnezbice.com/) i zajednički materijal s Bvanom imena “Dvojezična ploča”.

LUXUS LORD

Luxus Lord, iako pod tim imenom debitanti na sceni, zapravo čine iskusni glazbenici iz raznih domaćih underground bandova proteklih nekoliko godina. Zanat su između ostalog pekli u bandovima Alaska, Mikrofonija, Good Day To Die, Stepping Stone i mnogim drugima. Bend će otvoriti koncert drugog dana predstavljajući debi album koji izlazi ove jeseni.

Pozitivan koncert 2014

U proteklih devet godina Pozitivan koncert rastao je prirodnim putem. Prvih pet sezona (2005. – 2009.) održavao se u Tvornici kulture, jedne zime (2010.) napravio je korak preko Draženovog doma prema Velikoj dvorani Doma sportova gdje se održava četvrtu godinu zaredom. Svako izdanje dosad bilo je rasprodano s tim da su ulaznice protekle tri sezone nestale nekoliko dana prije događaja. Pozornicom Pozitivca prodefilirali su Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 45.000 ljudi. Sve te brojke čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock koncertom.

ULAZNICE

Prodaja dnevnih i dvodnevnih festivalskih ulaznica počinje u petak 5.9. u 9:00.

Dnevne 40 kn, dvodnevna festivalska 70 kn – od 9. do 21. rujna

Dnevne 50 kn, dvodnevna festivalska 85 kn – od 22. rujna do 2. studenog

Dnevne 60 kn, dvodnevna festivalska 95 kn – od 3. do 27. studenog

Na dane koncerata dnevne ulaznice će biti 70 kn

Prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18
  • Rockmark, Berislavićeva 13
  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7
  • Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13
  • Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr

 

Uz sve primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori I zalaže za AIDS free generaciju.

Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu prema edukaciji mladih s ciljem stvaranja „AIDS free“ generacije. Hvala svim sponzorima, suradnicima, partnerima i glazbenicima koji prepoznaju važnost očuvanja zdravlja i budućnosti novih generacija.

IMG-20140904-WA0000

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa