Edukacija za učenice Učeničkog doma Sv. Marije Jambrišak

10.12.2019. održana je edukacija za učenice Učeničkog doma Sv. Marije Jambrišak.

Edukacije su održali prim. Tatjana Nemeth-Blažić, dr. med., studentice udruge CroMSIC i stručnjak udruge HUHIV.

Učenice koje su prisustvovale edukaciji mogle su naučiti temeljne informacije o spolnom zdravlju poput načina prijenosa HIV-a, epidemiologiji HIV-a kao i ostalih spolno prenosivih bolesti, ali i detaljnije čuti o pitanju koje, prema našim zapažanjima, najviše zbunjuje naše učenice – menstrualni ciklus i računanje plodnih dana. Svrha predavanja također je bila prostor za pitanja i nedoumice u neosuđujućem okruženju, tijekom kojeg je predstavljen i oblik traženja za savjet „Pitaj stručnjaka“ kroz aplikaciju Spolno zdravlje.

Mobilna aplikacija Spolno zdravlje, njene povezane aplikacije i online sustavi spolnozdravlje.hr, besplatna su i informativna platforma izrađena 2016. godine u partnerstvu Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) uz podršku Grada Zagreba.

Zahvaljujemo na pozivu i na odlično obavljenom poslu, te pohvaljujemo interes djelatnika Učeničkog doma za teme poput ove. Uspješnu prevenciju ostvarujemo isključivo zajedničkim radom svih sustava – školstva, zdravstva, obitelji kao i civilnog društva.