Edukacija za učenice Učeničkog doma Sv. Marije Jambrišak

Edukacija za učenice Učeničkog doma Sv. Marije Jambrišak

10.12.2019. održana je edukacija za učenice Učeničkog doma Sv. Marije Jambrišak.

Edukacije su održali prim. Tatjana Nemeth-Blažić, dr. med., studentice udruge CroMSIC i stručnjak udruge HUHIV.

Učenice koje su prisustvovale edukaciji mogle su naučiti temeljne informacije o spolnom zdravlju poput načina prijenosa HIV-a, epidemiologiji HIV-a kao i ostalih spolno prenosivih bolesti, ali i detaljnije čuti o pitanju koje, prema našim zapažanjima, najviše zbunjuje naše učenice – menstrualni ciklus i računanje plodnih dana. Svrha predavanja također je bila prostor za pitanja i nedoumice u neosuđujućem okruženju, tijekom kojeg je predstavljen i oblik traženja za savjet „Pitaj stručnjaka“ kroz aplikaciju Spolno zdravlje.

Mobilna aplikacija Spolno zdravlje, njene povezane aplikacije i online sustavi spolnozdravlje.hr, besplatna su i informativna platforma izrađena 2016. godine u partnerstvu Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) uz podršku Grada Zagreba.

Zahvaljujemo na pozivu i na odlično obavljenom poslu, te pohvaljujemo interes djelatnika Učeničkog doma za teme poput ove. Uspješnu prevenciju ostvarujemo isključivo zajedničkim radom svih sustava – školstva, zdravstva, obitelji kao i civilnog društva.