Zašto bismo trebali poticati interes učenika za popularizacijom STEM-a u očuvanju javnog zdravlja?

Kako bi što kvalitetnije pripremili i oblikovali buduće sustave i generacije, hitno je potrebno potaknuti zanimanje učenika osnovnih i srednjih škola za karijeru utemeljenu na znanosti, posebice u javnom zdravstvu.

HUHIV je nositelj ESF projekta POPULARIZACIJOM STEM-A DO OČUVANJA JAVNOG ZDRAVLJA u partnerstvu sa Stomatološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu s ciljem aktivnog uključivanja djece, mladih i opće populacije u popularizaciju STEM-a, promicanje znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.

Što je STEM, koja područja obuhvaća, koje kompetencije kod učenika razvija STEM pristup, kako koristiti STEM pristup u odgoju djece, koje su prednosti STEM područja, što je STEM u javnom zdravstvu, postoji li veza između STEM-a i zdravstvenog obrazovanja, kako popularizirati STEM u javnom zdravstvu i puno više, pogledajte OVDJE.

STEM U JAVNOM ZDRAVSTVU VIŠE JE OD BRIGE O BOLESTIMA

Riječ je o znanosti koja štiti i poboljšava zdravlje zajednice kroz zagovaranje politika, komunikaciju, zdravstveno obrazovanje i dostignuća, evaluacije i istraživanja kako bi se osiguralo da svaka osoba bude što zdravija.

Projekt UP.04.2.1.10.0050 Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK.

Korisnik: Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa; Domagojeva 10, 10000 Zagreb; tel.: 01 / 46 66 655; www.huhiv.hr

Za više informacija o EU fondovima posjetite stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.strukturnifondovi.hr

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa