Započelo provođenje projekta Volim zdravlje

Projekt „Volim zdravlje“ krenuo je s edukacijama. S ciljem bolje pripreme budućih zdravstvenih djelatnika za teme spolnog i reproduktivnog zdravlja, stručnjaci koji ta područja najbolje poznaju okupili su se u timu i posjećuju medicinske škole. Edukacije su krenule s održavanjem u Zagrebu, te su do sada provedene u dvije škole – Školi za medicinske sestre Vinogradska (27.01.2020.), te Školi za medicinske sestre Mlinarska (28.01.2020.). Do sada je na edukacijama sudjelovao 71 učenik, a konačna cilj projekta je uključiti njih 500.

Predavači su bili: Tatjana Nemeth Blažić, predstavnica Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Željka Županac i Ivana Javorić medicinske sestre iz Klinke za infektivne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević”, te psihologinja HUHIV udruge Maja Erceg Tušek. Razgovaralo se o spolno prenosivim bolestima, metodama kontracepcije, ali i praktičnim temama poput pristupa pacijentu, ubodnih incidenata i osobnih iskustava s radnog mjesta. U kontaktu s učenicima i njihovim nastavnicima potvrdili smo ona znanja koja su nas i inspirirala za osmišljavanje projektne ideje – spolno i reproduktivno zdravlje uistinu je prostor za razvoj svih, pa i budućih zdravstvenih djelatnika te njihovih nastavnika, te se o tim temama dovoljno ne razgovara u školi, a kad se razgovara, ne razgovara se na primjeren način koji će učenicima biti zanimljiv i koji će ih motivirati da ta znanja sustavno usvajaju u svoje stručne kompetencije.

HUHIV će o svim projektnim aktivnostima redovito izvještavati javnost putem službenih stranica i društvenih mreža udruge.

Više o projektu Volim zdravlje