Predavanje HUHIV-a u Goričkom klubu mladih

13. prosinca 2019. U Velikoj Gorici održana je edukacija povodom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a. Edukacija spolnom zdravlju u prostorima Goričkog kluba mladih za okupljene korisnike kluba te članove koji u klubu volontiraju i rade s mladima.

Edukaciju je održala psihologinja udruge HUHIV koja je tom prigodom podijelila edukativne materijale i brošure koje je udruga HUHIV izradila u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i uz podršku Ministarstva zdravstva I Grada Zagreba. Brošure su osigurane za prisutne sudionike i druge mlade koji će boraviti u prostorima kluba kako bismo im pružili podršku i pomogli da se što više sami educiraju i preuzmu odgovornost za svoje spolno zdravlje.

Mladi koji su prisustvovali edukaciji kroz razgovor i upoznavanje s funkcionalnostima mobilnih aplikacija Spolno zdravlje i Sve o hepatitisu mogli su naučiti temeljne informacije o spolnom zdravlju poput načina prijenosa, otkrivanja i liječenja HIV-a, virusnih hepatitisa, ostalih spolno prenosivih bolesti, mogućnostima cijepljenja te na koje sve načine mogu čuvati spolno zdravlje.

Saznali su gdje se sve mogu obratiti za podršku i pomoć, postaviti pitanja koja ih muče, provjeriti jesu li bili u riziku, testirati se te koje su najvažnije informacije koje oni sami mogu prenijeti mladima s kojima rade. Izrazili su veliki interes za interaktivnim alatima unutar mobilnih aplikacija, prvenstveno za Kalkulator rizika, Tražilicu zdravstvenih usluga i opciju Pitaj stručnjaka.

Mobilna aplikacija Spolno zdravlje, njene povezane aplikacije i online sustavi spolnozdravlje.hr, besplatna su i informativna platforma izrađena 2016. godine u partnerstvu Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) uz podršku Grada Zagreba.

Zahvaljujemo Goričkom klubu mladih na pozivu i gostoprimstvu te na interesu za educiranjem svojih članova te ostalih mladih u Velikoj Gorici i pripadajućem području o spolnom zdravlju i važnosti njegova čuvanja jer uspješnu prevenciju ostvarujemo isključivo zajedničkim radom.

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa