Predavanje HUHIV-a u Goričkom klubu mladih

13. prosinca 2019. U Velikoj Gorici održana je edukacija povodom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a. Edukacija spolnom zdravlju u prostorima Goričkog kluba mladih za okupljene korisnike kluba te članove koji u klubu volontiraju i rade s mladima.

Edukaciju je održala psihologinja udruge HUHIV koja je tom prigodom podijelila edukativne materijale i brošure koje je udruga HUHIV izradila u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i uz podršku Ministarstva zdravstva I Grada Zagreba. Brošure su osigurane za prisutne sudionike i druge mlade koji će boraviti u prostorima kluba kako bismo im pružili podršku i pomogli da se što više sami educiraju i preuzmu odgovornost za svoje spolno zdravlje.

Mladi koji su prisustvovali edukaciji kroz razgovor i upoznavanje s funkcionalnostima mobilnih aplikacija Spolno zdravlje i Sve o hepatitisu mogli su naučiti temeljne informacije o spolnom zdravlju poput načina prijenosa, otkrivanja i liječenja HIV-a, virusnih hepatitisa, ostalih spolno prenosivih bolesti, mogućnostima cijepljenja te na koje sve načine mogu čuvati spolno zdravlje.

Saznali su gdje se sve mogu obratiti za podršku i pomoć, postaviti pitanja koja ih muče, provjeriti jesu li bili u riziku, testirati se te koje su najvažnije informacije koje oni sami mogu prenijeti mladima s kojima rade. Izrazili su veliki interes za interaktivnim alatima unutar mobilnih aplikacija, prvenstveno za Kalkulator rizika, Tražilicu zdravstvenih usluga i opciju Pitaj stručnjaka.

Mobilna aplikacija Spolno zdravlje, njene povezane aplikacije i online sustavi spolnozdravlje.hr, besplatna su i informativna platforma izrađena 2016. godine u partnerstvu Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) uz podršku Grada Zagreba.

Zahvaljujemo Goričkom klubu mladih na pozivu i gostoprimstvu te na interesu za educiranjem svojih članova te ostalih mladih u Velikoj Gorici i pripadajućem području o spolnom zdravlju i važnosti njegova čuvanja jer uspješnu prevenciju ostvarujemo isključivo zajedničkim radom.

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ