Objava za javnost: “Osposobi se i zaposli” za korisnike zatvorskog sustava

Udruga HUHIV provodi Europski projekt „Osposobi se i zaposli“ s ciljem obuhvata i pomoći mladim ljudima (15 do 29 godina) koji nisu zaposleni, ne obrazuju se i ne osposobljavaju. Projekt provodimo u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Institutom za gospodarstvo i inovacije.

Opći cilj projekta je omogućiti pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada. Specifični cilj projekta je provedba aktivnosti dosega i obuhvata neaktivnih NEET osoba (15-29 godina) na području Grada Zagreba, s posebnim fokusom na korisnike probacijskih i kaznenih sustava, liječene ovisnike i osobe koje ne nastavljaju obrazovanje i ne traže posao.

Uz otvoreni poziv javnosti i uključenost zainteresiranih nezaposlenih mladih u NEET statusu, u projekt je ukjljučena i Uprava za zatvorski sustav i probaciju tj. ovaj program uključivanja u tržište rada približili smo i osobama na izdržavanju kazne zatvora kako bismo im pomogli da se lakše integriraju u tržište rada i postanu produktivni članovi društva. U suradnji sa Zagrebačkim učilištem omogućili smo im osposobljavanje ali i ključne radionice s ciljem olakšavanja ulaska na tržište rada.

Projektom ”Osposobi se i zaposli” želimo svim uključenim osobama olakšati ulazak na tržište rada te im besplatno nudimo:

  • Izradu individualnog plana s ciljem zapošljavanja ovisno o interesima pojedinca
  • Pomoć u razvoju vještina poput komunikacije, predstavljanja, aktivnog slušanja, upravljanja vremenom, suradnje i sl.
  • Odabir verificiranog programa obrazovanja i besplatno pohađanje, primjerice u Pučkom otvorenom učilištu
  • Pomoć u razvoju poslovnih vještina i upoznavanje s mjerama Hrvatskog zavoda zapošljavanje, poput mjere samozapošljavanja i sl.

Pružanje podrške prilikom traženja posla od strane naših savjetnika

Za korisnike programa sve je besplatno odnosno financijski pokriveno iz projekta.

Za sva dodatna pitanja i prijavu za sudjelovanje u programu kontaktirajte nas na 01 4666655 svakim radnim danom od 9 do 15h ili nam pišite na pitaj@huhiv.hr.

Projektom ”Osposobi se i zaposli” omogućujemo kreiranje kvalitetnih i učinkovitih programa putem koji će se omogućiti integracija navedene skupine na tržište rada. Svrha projekta je osigurati aktivnosti i programe putem kojih će se mladim neaktivnim NEET osobama olakšati ulazak na tržište rada i osigurati im uključivanje u daljnje obrazovanje i osposobljavanje te u mjere koje se nude za mlade.

Više o projektu pročitajte ovdje.