Kronične zarazne bolesti – HIV i virusni hepatitisi

U srijedu 14.12.2011. godine, s početkom u 11.30 sati,  u prostoru Doma za stare i nemoćne osobe Pešćenica održan je tečaj pod nazivom „Kronične zarazne bolesti- HIV i virusni hepatitisi“, namijenjen socijalnim radnicima i ostalim djelatnicima koji rade u ustanovama socijalne skrbi, zdravstvenim ustanovama te centrima za socijalnu skrb.

Tečaju je prisustvovalo 46 osoba, a na njemu su bili obrađeni sljedeći sadržaji:

  1.  „Zaraza HIV-om“, prof. dr. sc. Josip Begovac, voditelj Referentnog centra za dijagnostiku i liječenje zaraze HIV-om
  2. „Standardne mjere zaštite (HIV i virusni hepatitisi) i njega HIV bolesnika“, Anka Szabo, bacc. med. tech., glavna sestra Zavoda za infekcije imunokomprimitiranih bolesnika
  3. „Psihosocijalni rad s osobama pogođenima kroničnim zaraznim bolestima“, Kristina Duvančić, dipl. soc. rad.
  4. „Virusni hepatitisi- javnozdravstveni problem današnjice“, prof. dr. sc. Adriana Vince, voditeljica Referentnog centra za dijagnostiku i liječenje virusnih hepatitisa
  5. „Zaštita povjerljivosti podataka“, prof. dr. sc. Ksenija Turković, prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju i mr. sc. Sunčana Roksandić Vidlička, asistentica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (katedra Kazneno pravo)

Program je izveden u suradnji Hrvatske udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa  i Hrvatske udruge socijalnih radnika uz odobrenje i financijsku potporu Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Ovim se putem još jednom želimo zahvaliti Domu koji nam je ustupio svoj prostor, svima koji su nam pomogli u realizaciji programa, kao i svima koji su njemu prisustvovali.