Konferencija Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva 23.10 .– 25.10.2019

Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa sudjelovala je na Konferenciji Civilno društvo 2030.: HR-EU_Euro-Mediteran u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva  koja se održala od 23. do 25. listopada 2019. godine u Konvencijskom centru Solaris u Šibeniku.

Udruga HUHIV je aktivno sudjelovala na trodnevnom događaju kao korisnica Institucionalne podrške Nacionalne zaklade.

Konferencija je započela svečanim otvorenjem, poslije kojeg su uslijedili uvodni paneli o budućnosti civilnoga društva, mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju i potencijalima europskih programa mobilnosti o čemu su govorili: g. Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđa Antonija Gladović, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU te gđa Đordana Barbarić, predsjednica udruge MoSt.

Sudionici su bili podijeljeni u četiri skupine i sudjelovali su u četiri različita programa izobrazbe: utjecaj civilnoga društva u digitalnom dobu, financiranje razvojnih programa i EU financiranje, strateški okvir za razvoj civilnoga društva te postupci javne nabave za OCD.

Tijekom tri dana trajanja konferencije razgovaralo se o budućnosti civilnog društva, glavnim  izazovima s kojima se suočavamo, te se poticala diskusija među sudionicima kako bi svatko mogao izraziti svoje mišljenje o daljnjem razvoju civilnog društva u Hrvatskoj. Veliki fokus stavljen je na informiranje o mogućnostima ESI fondova u novom razdoblju te potencijalima drugih europskih programa. Drugi ključni aspekt konferencije bilo je umrežavanje sudionika, oko 300 predstavnika različitih organizacija civilnog društva, kroz neformalne razgovore i druženja.

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa