HUHIV na prvom godišnjem sastanku COBATEST mreže

COBATEST mreža je europska mreža centara za testiranje koji u suradnji zajedno nastoje postići brojne ciljeve povećanja kvalitete rada, i konačno, zaustavljanja epidemije HIV-a i drugih spolno prenosivih infekcija. S početkom 2022., s predstavnikom naše udruge, psihologom u radu Upravnog odbora ove mreže, nastojimo što bolje razumjeti korisnike koji dolaze s potrebom testiranja i podrške u području spolnog i reproduktivnog zdravlja, tako što kontinuirano razmjenjujemo iskustva, stječemo nova znanja i implementiramo nove usluge i aktivnosti.

COBATEST-ovim sastankom koji se organizirao 20. lipnja 2021. preko Zoom platforme, raspravljalo se o općenitom kursu kretanja ove mreže, važnim datumima koji nas čekaju, te međusobnim osnaživanjem u traženju odgovora na nacionalne epidemiološke izazove. Posebna vijest je širenje članova, odnosno pojačavanje snaga u nekim postojećim europskim zemljama (npr. Italija), te u Aziji, koja donosi sa sobom nešto drugačije izazove od onih u Europi. Multikulturalnost, međusektorska suradnja i interdisciplinarni pristup na ovakvim sastancima naglašene su timske snage s kojima zajedno nalazimo inovativna rješenja. O rješenjima će ipak najviše biti riječi na sastanku uživo, koji se planira organizirati u studenom u Barceloni.

Prateći rad COBATEST mreže i sudjelujući već godinama na redovitim zajedničkim aktivnostima, brinemo da su usluge udruge HUHIV u korak s vremenom, odnosno prilagođene zahtjevima zajednice koji se mijenjaju iz godine u godinu.