Dani otvorenih vrata udruga 2014.

Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge organizira Dane otvorenih vrata udruga pod nazivom Transparentnost i otvorenost.

Ove godine održat će se u periodu od 5. – 7. Lipnja 2014.

Cilj Dana otvorenih vrata udruga 2014. je građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj, organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih, te otvaranjem vrata udruge u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Dani otvorenih vrata 2014

Udruga HUHIV tradicionalno se uključuje u Dane otvorenih vrata te se svojim sadržajima i uslugama želi predstaviti građanima.

Aktivnosti koje će udruga predstaviti je prvenstveno briga o zdravlju, zaštiti zdravlja, te promicanje kvalitetnog načina života. Udruga HUHIV se niz godina bavi problematikom spolno i krvlju prenosivih bolesti te edukacijom u cilju očuvanja zdravlja mladih ali i svih ostalih građana. Cilj nam je ovom akcijom potaknuti razmišljanje o zaštiti, o spolno i krvlju prenosivim bolestima te njihovoj prevenciji,  zaštiti i mogućnostima testiranja i liječenja istih.

HUHIV će svim zainteresiranim građanima svoja vrata otvoriti:

  • 5. lipnja 2014. od 9.00 do 15.00 sati, za sva općenita pitanja, interes za našim djelovanjem, aktivnostima, kampanjama i doprinosu zajednici, te
  • 6. lipnja 2014. od 16.00 do 19.30 sati kada će svim zainteresiranima biti omogućeno besplatno testiranje iz oralne tekućine na HIV i hepatitis C s rezultatima za 20 minuta

Tijekom perioda otvorenih vrata mogu se dobiti sve informacije o aktivnostima i projektima Udruge, savjeti i edukacija o HIV-u, hepatitisu i spolno prenosivim bolestima, rizicima i zaštiti reproduktivnog zdravlja te brojni edukativni materijali.

Svim zainteresiranima na raspolaganju su zaposlenici i volonteri udruge, stručni savjetnici i liječnik.

Dobrodošli!

HUHIV