Udruga HUHIV u posjeti Đurmancu

01.03.2022. stručnjaci udruge HUHIV posjetili su udrugu Moji dani, odnosno terapijsku zajednicu u Đurmancu. Prilikom posjete, štićenici su sudjelovali u istraživanju kvalitete života osoba koje koriste drogu, koje bi služilo kao uporišna točka za prijedloge novih smjernica, propisa i politika usmjerenih na tu marginaliziranu skupinu. Dr. sc. Katarina Sokić pridružila se posjeti kao vanjska suradnica u sklopu projekta Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde. Pružala je osnovne informacije o upitniku, te asistirala u slučaju potrebe prilikom rješavanja. Rezultati upitnika namijenjeni su aktivnostima javnog zagovaranja s ciljem kvalitetnijeg sustava rehabilitacije i resocijalizacije u Republici Hrvatskoj, o čemu je svaki sudionik bio informiran prije rješavanja.

Zahvaljujemo udruzi Moji dani na povjerenju i posvećenosti svojim korisnicima, te se radujemo što ćemo zajedno zagovarati donošenje novih smjernica, propisa i politika usmjerenih na marginaliziranu skupinu koja se bori s ovisnošću.

Terapijska zajednica osnovana je 2003. godine, u idealnom krajoliku za rezultate potpune rehabilitacije i resocijalizacije. Udruga Moji dani na svojim stranicama navodi da je do sada suradnju uspješno ostvarila s bolnicama, Centrima za socijalnu skrb, Centrima i udrugama za prevenciju ovisnosti, te drugim terapijskim zajednicama. U udruzi djeluju veliki stručnjaci posvećeni svom pozivu, te postoji razumijevanje za važnost umreženosti i interdisciplinarnog pristupa u rješavanju izazova prevencije ovisnosti o drogama, zbog čega uvijek suradnju s ovom udrugom ostvarujemo s visokim zadovoljstvom.

 

Projekt Inkluzijom ranjivih skupina do socijalne pravde je podržan sa € 13,570.20 financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Hrvatke udruge za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa