HUHIV i Pučko otvoreno učilište na projektnom sastanku

Stručnjaci udruge HUHIV u četvrtak, 30.09.2021., posjetili su Pučko otvoreno učilište kako bi tamošnjim stručnjacima približili projekt „Osposobi se i zaposli“, te dogovorili suradnju.

Iako su stručnjaci Pučkog otvorenog učilišta dobro upoznati sa NEET populacijom i izazovima koji ih prate, proširili su znanja stručnjaka udruge HUHIV o tržištu rada, jačanju kompetencija za tržište rada, a razgovaralo se i o temi motiviranja pohađatelja edukacijskih programa. Razgovarali smo o edukacijskim programima koje Pučko otvoreno učilište nudi, a čije je će pohađanje udruga HUHIV financirati osobama koje se uključe u projekt „Osposobi se i zaposli“.  Pučko otvoreno učilište nudi preko 250 edukacijskih programa, te iza sebe ima godine i godine uspješnog poslovanja. Edukacije koje nudi su brojne i razlikuju se po vremenu trajanja, zahtjevnosti i potrebi tržišta, i nužan je korak upoznati se s lepezom mogućnosti kako bi korisnici projekta dobili preporuke maksimalno sukladne s njihovim kompetencijama, ambicijama te dostupnosti u edukacijskom centru. Naime, svi se razlikuju prema razini kompetencije, ili je ostvarena u dosadašnjem razvoju, ili je u obliku potencijala koji pod uvjetima dosadašnjeg života nije još transformiran u kompetenciju. Osim toga, svatko ima različitu razinu ambicioznosti, te ambicioznost usmjerenu u različitim smjerovima, i to su razlike koje se trebaju uvažavati i uzimati u obzir pri odabiru edukacijskog programa, ili šire od toga – karijernog puta. Tim znanjima i stavom raspolažu i stručnjaci Pučkog otvorenog učilišta, koji ulažu puno truda da prepoznaju najbolje za svoje polaznike i potencijalne polaznike.

Zaključci sa sastanka su bili da postoji dobri temelji za nastavak uspješne suradnje, ali i razmjene iskustava, briga i ideja s ciljem povećanja stručnosti u ovoj temi i njenoj izazovnosti. Projekt za svrhu ima pružiti pomoć osobama najudaljenijima od tržišta rada, oni su u centru i zbog toga je nužno ostvarivati suradnju s onim institucijama koje u centru zbivanja imaju upravo krajnjeg korisnika i njegove/njezine potrebe.

Pučkom otvorenom učilištu predstavljeni su i dostavljeni promotivni materijali s elementima vidljivosti ESF projekta u svrhu dohvata i uključivanja zainteresiranih osoba u NEET statusu u program projekta Osposobi se i zaposli.

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu broj poziva: UP.01.2.0.04 Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije donijeli su Odluku o financiranju projekta OSPOSOBI SE I ZAPOSLI – UP.01.2.0.04.0033 u iznosu od 1.906.971,22 kuna. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta je od 06.07.2021. do 06.07.2023.

Više o projektu pročitajte ovdje.

 

WordPress PopUp Plugin

HUHIV – Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa