BESPLATNO TESTIRANJE NA VIRUSNE HEPATITISE U ZAGREBU!

Povodom aktivnosti obilježavanja Mjeseca svjesnosti o virusnim hepatitisima, u razdoblju od 23.7.2012. do 27.7.2012. u Referentnom centru za virusne hepatitise u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ svaki dan od 10:00 do 15:00 sati odvijat će se besplatno testiranje za građane na virusne hepatitise povodom Svjetskog dana hepatitisa 28.7.2012.

Testiranje kod ovih infekcija je od posebnog značaja jer simptomi često izostaju i građani se ne mogu osloniti na znanje kako se osjećaju u procjeni jesu li zaraženi ili ne.

Trebate li baš Vi otići na testiranje možete provjeriti ispunjavanjem upitnika osobnog rizika na našoj web stranici. Ispunjavanjem ćete saznati jeste li bili u situaciji u kojoj dolazi do prijenosa i pritom ćete naći objašnjenja za prijenos na kraju upitnika. Ako ste bili u riziku preporuča se da odete na testiranje kako biste provjerili svoj status i što prije započeli s liječenjem.

Još jednom naglašavamo da je od iznimne važnosti za Vaše zdravlje otkriti infekciju u njenim ranijim fazama, kada je liječenje najuspješnije.

O našim aktivnostima i o cijeloj problematici virusnih hepatitisa možete pogledati i u prilogu iz emisije Hrvatska uživo emitiranoj 11.07.2012. u 17.25h.


 

U periodu od 03. – 28.07.2012.g. u suradnji s Referentnim centrom za virusne hepatitise klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, Gradskim uredom za zdravstvo i branitelje i Medicinskim fakultetom u Zagrebu, udruga HUHIV organizira nekoliko aktivnosti kako bi tijekom mjeseca srpnja osvjestili građane o virusnim hepatitisima i obilježili Svjetski dan hepatitisa ( 28.07. 2012.g. ).

Aktivnosti obilježavanja mjeseca svjesnosti o virusnim hepatitisima:

–          INFO štand – ugao Bogovićeve i Petrićeve ulice u Zagrebu – edukacija opće populacije podjelom promotivno edukativnih materijala

–          Kampanja Prekriži hepatitis B, prekriži hepatitis C –  1100 plakata u domovima zdravlja diljem Hrvatske

–          Kampanja u javnom gradskom prijevozu – 1130 plakata u vozilima javnog gradskog prijevoza u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadar i Dubrovnik u periodu od 23.07. – 19.08-2012.

– U sklopu kampanje mjeseca svjesnosti o virusnim hepatitisima od 23.-28.07. promocija svjesnosti o virusnim hepatitisima, Savjetovalista i testiranja ne virusne hepatitise putem radio spota na Anteni Zagreb

–          Besplatno i anonimno testiranje na hepatitis C – 23. – 27.07.2012. od 10.00 – 15.00h u prostorima Referentnog centra za liječenje virusnih hepatitisa pri Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu

 

 

Vaš HUHIV