HUHIV i CheckPoint zajedno s Gradom Zagrebom na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2015.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se već dvadesetu godinu zaredom. Ovogodišnja Smotra održana je od 12. do 14. studenoga 2015. u prostorima Studentskog centra (Savska 25).

Sveučilište u Zagrebu i ove je godine već tradicionalno organiziralo Smotru Sveučilišta u Zagrebu kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet. Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjoj Smotri predstavilo se oko 80 sudionika, a osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim studijima, ove su se godine posjetitelji prvi put mogli upoznati i s dostupnim studijskim programima na diplomskim i poslijediplomskim (specijalističkim i doktorskim) studijima.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2015

vodic za mladeSveučilište u Zagrebu podupire i potiče napore kako bi se poboljšali uvjeti života studenata te je ove godine ostvarena suradnja s Gradom Zagrebom i s Gradskim uredom za zdravstvo, koji provodi niz preventivnih zdravstvenih aktivnosti namijenjenih mladima. Kao pokrovitelj Smotre Sveučilišta u Zagrebu, Grad Zagreb aktivno je sudjelovao u programu te predstavio aktivnosti, inicijative i teme vezane uz zaštitu i promicanje zdravlja te psihosocijalnu skrb mladih. Na Smotri je predstavljen i Vodič za mlade, informativni vodič o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova namijenjenih mladima, koji su se besplatno dijelili posjetiteljima, a u kojem se nalazi i CheckPoint centar Zagreb.

U informativnom vodiču o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova Grada Zagreba namijenjenih mladima „Zagreb za zdravlje mladih“ predstavljen je i CheckPoint centar Zagreb, „community based“ centar za anonimno i besplatno testiranje na HIV i hepatitis C te su na štandu Grada Zagreba u Smotri sveučilišta sudjelovali i predstavnici udruge HUHIV koji u svojim prostorijama provode ovaj projekt namijenjen prvenstveno mladima uz financijsku, programsku i stručnu podršku Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti preporuča ovakva probirna testiranja/screening, a najnovija dostignuća ukazuju upravo na korisnost usluga edukacije, savjetovanja i testiranja u zdravstvenim postavkama u organizaciji društvene zajednice.

Kao i proteklih godina, u okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, programe Smotre pratili su srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji su na Smotru Sveučilišta u Zagrebu stigli u organiziranim skupinama. Programe Smotre pratilo je oko 25 tisuća posjetitelja svih generacija i uzrasta. 

Smotra je za posjetitelje bila otvorena u četvrtak i petak 12. i 13. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 14. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru bio je besplatan. Uz aktivnosti na svojim izložbenim prostorima, smještenima u izložbenom šatoru i u zgradi Studentskoga centra, sudionici Smotre predstavljali su se i na pozornici Kina SC-a.

Hvala Gradu Zagrebu što nam je omogućio da budemo gosti na ovoj Smotri i predstavljanju rada i ciljeva udruge HUHIV i CheckPoint centra Zagreb.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2015_1

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2015_4

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2015_3

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2015_2