Volim zdravlje – EU projekt

Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa započela je s provedbom prvog samostalnog EU projekta u području promocije zdravlja i prevencije bolesti.

Stranica projekta: www.huhiv.hr/volimzdravlje 

 

Projekt Volim zdravlje službeno je počeo potpisivanjem ugovora 22. listopada 2019. na svečanoj dodjeli u Ministarstvu zdravstva. U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza I“ Ministarstvo zdravstva je donijelo Odluku o financiranju projekta Volim zdravlje – u iznosu od 495. 872, 78 kuna. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda  uz intenzitet potpore od 100%.

U partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo do kraja listopada 2020. provodit će se aktivnosti s ciljem dugoročnog utjecaja na znanja i svijest mladih o spolnom i reproduktivnom zdravlju, te jačanje kompetencija budućih zdravstvenih djelatnika.

Cilj projekta je povećanje znanja, zdravih navika i svijesti mladih u RH o važnosti prevencije zaraznih bolesti povezanih sa spolnim i reproduktivnim zdravljem. Nedovoljna razina znanja o spolnom i reproduktivnom zdravlju posljedica je nepostojanja kontinuiranih edukacija, te dovodi do neodgovornog spolnog ponašanja. Mladi do 25 godina najugroženija su skupina za zarazu SPB zbog spolnog odrastanja, stjecanja iskustva i sklonosti eksperimentiranju. Zbog toga su ciljna skupina upravo mladi, budući zdravstveni djelatnici (učenici srednjih medicinskih škola) koji će sudjelovati na edukacijama o krvlju i spolno prenosivim infekcijama i svojim prijedlozima pridonijeti izradi e-sustava učenja. Uspostava e-sustava učenja omogućava kontinuiranu edukaciju građana, posebice mladih, te budućih zdravstvenih djelatnika o temama spolnog i reproduktivnog zdravlja ne samo za generacije koje će sudjelovati u projektu već i one koji dolaze nakon njih.

HUHIV će o svim projektnim aktivnostima redovito izvještavati javnost putem službenih stranica i društvenih mreža udruge.

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ