Play&run for Aids Awareness 2016.

Hrvatska studentska asocijacija (HSA) u suradnji s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatska – CroMSIC i ove godine organiziraju humanitarni događaj podizanja svijesti o AIDS-u, “Play&Run for AIDS Awareness” koji će se održati 21. i 22. svibnja 2016. godine na Jarunu, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Događaj je za javnost u potpunosti besplatan te će svi građani grada Zagreba osim šetnje i rekreacije moći uživati u turniru odbojke na pijesku kao i nogometnom turniru. Za vrijeme trajanja programa sudionicima će se dijeliti edukativni promotivni materijali te će se na taj način educirati javnost, jer smatramo da je edukacija najvažnija u prevenciji bolesti. Također studenti medicine informirat će zainteresirane gdje možete koristiti usluge besplatnog i povjerljivog savjetovanja i testiranja na HIV. Utrka „Run For AIDS“ zakazana je za 22. svibnja 2016. s početkom u 10 sati. Kao simbol sjećanja na preminule od posljedica AIDS-a u Hrvatskoj zapalit će se 220 svijeća.

Ovim projektom potiču se svi studenti i mladi na rekreativno bavljenje sportom te vođenje zdravog načina života, ali i podizanje osviještenosti mladih o AIDS-u. Podizanjem razine informiranosti te smanjenjem diskriminacije pozitivno utječemo na smanjenje širenja ove bolesti.

HSA_CroMSIC

Provjerite event na facebook-u

Udruga HUHIV tradicionalno pruža punu podršku ovim hvalevrijednim aktivnostima i inicijativama mladih te pruža sve potrebne promotivne i edukativne materijale s ciljem prevencije bolesti i zaštite zdravlja. Pozivamo sve zainteresirane da upotpune ovaj važan događaj koji organiziraju mladi kao naša buduća generacija te da svojom podrškom pomognete u naglašavanju važnosti ovakvih manifestacija za društvo u cijelosti. Svaka podrška ovakvim projektima izuzetan je motiv mladima kako bi i dalje nastavili djelovati u tom smjeru.

Play-and-Run