Održana završna radionica projekta: Informiranje o kretanjima na tržištu rada

Stručnjaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji surađuju na projektu Osposobi se i zaposli koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, 05.07.2023.  proveli su radionicu Informiranja o kretanjima na tržištu rada za korisnike i djelatnike projekta. Radionici su prisustvovali djelatnici udurge HUHIV kao provoditelja i svi raspoloživi korisnici projekta.

Cilj projekta je omogućiti mladim NEET osobama (15-29  godina) aktivno sudjelovanje na tržištu rada te obuhvatiti korisnike koje trenutno nisu u sustavu obrazovanja, zaposleni ili prijavljeni u registar HZZ-a. Sudionicima se nude besplatne aktivnosti aktivacije u sustav poput izrade individualnih planova, razvoja mekih i transverzalnih vještina te individualna savjetovanja.

Kroz radionicu je održano informiranje o stanju na tržištu rada te su sudionici doznali više o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mjerama aktivne politike zapošljavanja, mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja, vaučerima i kretanjima na tržištu rada. Naglašena im je važnost aktivnog traženja posla i predstavljene su im karakteristike tržišta rada.

Polaznici su dobili su informacije o poslovima i uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te  pokazateljima kretanja zaposlenosti grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu broj poziva: UP.01.2.0.04 Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije donijeli su Odluku o financiranju projekta OSPOSOBI SE I ZAPOSLI – UP.01.2.0.04.0033 u iznosu od 1.906.971,22 kuna. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta je od 06.07.2021. do 06.07.2023.

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ