Održana završna radionica projekta: Informiranje o kretanjima na tržištu rada

Stručnjaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji surađuju na projektu Osposobi se i zaposli koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, 05.07.2023.  proveli su radionicu Informiranja o kretanjima na tržištu rada za korisnike i djelatnike projekta. Radionici su prisustvovali djelatnici udurge HUHIV kao provoditelja i svi raspoloživi korisnici projekta.

Cilj projekta je omogućiti mladim NEET osobama (15-29  godina) aktivno sudjelovanje na tržištu rada te obuhvatiti korisnike koje trenutno nisu u sustavu obrazovanja, zaposleni ili prijavljeni u registar HZZ-a. Sudionicima se nude besplatne aktivnosti aktivacije u sustav poput izrade individualnih planova, razvoja mekih i transverzalnih vještina te individualna savjetovanja.

Kroz radionicu je održano informiranje o stanju na tržištu rada te su sudionici doznali više o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mjerama aktivne politike zapošljavanja, mogućnostima obrazovanja i zapošljavanja, vaučerima i kretanjima na tržištu rada. Naglašena im je važnost aktivnog traženja posla i predstavljene su im karakteristike tržišta rada.

Polaznici su dobili su informacije o poslovima i uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te  pokazateljima kretanja zaposlenosti grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu broj poziva: UP.01.2.0.04 Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije donijeli su Odluku o financiranju projekta OSPOSOBI SE I ZAPOSLI – UP.01.2.0.04.0033 u iznosu od 1.906.971,22 kuna. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta je od 06.07.2021. do 06.07.2023.