Interaktivno o spolnom zdravlju za učenike i profesore

U multimedijalnoj dvorani odjela za djecu i mladež knjižnice Dubrava, održan je javni događaj pod nazivom “Edukacija o infekciji HIV-om”. Prim. Tatjana Nemeth Blažić, dr. med., spec. epidemiologije pri Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i psiholog udruge HUHIV Davor Dubravić održali su edukaciju, na kojoj su uživo prisustvovali učenici i profesori XII. gimnazije, dok su virtualno sudjelovali profesori biologije, geografije, latinskog jezika iz Zagreba, Zagrebačke županije i ostalih dijelova Republike Hrvatske.

Cilj je bio osvijestiti važnost očuvanja spolnog zdravlja te informirati o HIV-u i AIDS – u. U sklopu događaja održana su predavanja Epidemiologija i sprečavanje zaraze HIV-om i zaštita spolnog zdravlja te Aktivnost i alati zaštite spolnog zdravlja u zajednici i važnost eliminacije stigme povezane s HIV-om. Jedan od alata kojeg je Dubravić predstavio učenicima je mobilna aplikacija Spolno zdravlje, koja je izrađena uz podršku Grada Zagreba i čiji su sadržaji stručno recenzirani od strane HZJZ-a. Aplikaciju je istaknuo kao dobro mjesto informiranja, s posebnim naglaskom na alat „Pitaj stručnjaka“ gdje mogu postaviti upit. Na upite u aplikaciji odgovaraju stručno educirani savjetnici u području spolnog zdravlja.

Edukacije koje provodimo interaktivnog su tipa i posebno nam je važno mlade uključiti u oblikovanje sadržaja te interaktivnim metodama poticati na razgovor, pitanja, diskusiju i isticanje svega što mlade najviše zanima uz obaveznu anketu o zadovoljstvu i preporukama za razvoj i poboljšanje. Nakon predavanja učenicima su podijeljeni edukativni materijali prikladni za srednjoškolski uzrast, poput BRUTALKE – enciklopedije o spolnom zdravlju.

 Zahvaljujemo se XII. gimnaziji na organizaciji događaja, posebice profesorici Sandi Veček Šimunović i Diani Ivošević. Veselimo se budućoj suradnji s XII. gimnazijom.

HUHIV

DONIRAJ

Hvala Vam što svojom donacijom pridonosite zaštiti zdravlja!

Zahvaljujući vama, više ljudi koji trebaju zaštititi svoje zdravlje mogu dobiti potrebnu podršku kada im je potrebna.

DONIRAJ