Edukacije za buduće medicinske sestre

U sklopu tjedna obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a, u HUHIV Info šatoru u Zagrebu, za učenike srednjih medicinskih škola, predavanje za buduće medicinske sestre održala je Željka Županac, medicinska sestra iz Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Zanimljivim interaktivnim predavanjem uz sudjelovanje učenika, obrađene su teme Postavljanje venskog puta i pristup pacijentici nakon carskog reza.

HUHIV predavanja

Edukacija medicinskih sestara/tehničara i primalja važna je za bolju zdravstvenu i profesionalnu budućnost te bolji pristup i smanjenje diskriminacije prema HIV oboljelima!!!
Iskustvima iz rada budućim zdravstvenim djelatnicima opisani su stvarni problemi u radu s novo otkrivenim bolesnicima te pristup bolesnicima i medicinski postupci u svrhu izlječenja te pomoć pri nastavku načina života nakon odlaska iz bolnice.


Ovim vrijednim iskustvenim predavanjem napravljen je još jedan korak naprijed prema senzibilitetu budućih zdravstvenih djelatnika. Prenošenje znanja i iskustva iz dugogodišnje prakse najefikasniji je način socijalizacije osoba koje žive s HIV-om i preduvjet za kvalitetan život, skrb i liječenje.

Ovim putem HUHIV se srdačno zahvaljuje sestri Željki Županac na višegodišnjem nesebičnom angažmanu u edukaciji medicinskih srednjih škola iz Zagreba.