Dani Crvenog križa u Vukovaru

DOGAĐANJA POVODOM SVJETSKOG DANA CRVENOG KRIŽA (8. svibnja)

I TJEDNA HRVATSKOG CRVENOG KRIŽA (8.-15. svibnja)

 

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa (8. svibnja) i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa (8.-15. svibnja), Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar promovirat će svoj rad i djelatnosti u utorak 8. svibnja 2012. godine od 09 do 11 sati u središtu grada (ispred robne kuće).

 

Članovi i volonteri Crvenog križa Vukovar predstavit će na izložbenom štandu promidžbene materijale (brošure, plakate i sl.) o programima dobrovoljnog davanja krvi, službi traženja, prve pomoći, upoznavanje s opasnošću od mina, asanacije bunara, ovisnosti, HIV/AIDS-a, i brojnim drugim programima Crvenog križa koji se provode u cilju podizanja zdravstvene i ekološke kulture, unapređenja solidarnosti i međusobnog pomaganja.

 

Za svoje sugrađane vukovarski Crveni križorganizirat će:

  • Besplatnu kontrolu zdravlja, mjerenje krvnog tlaka i razinu šećera u krvi, a u suradnji sa stručnom ekipom Doma zdravlja Vukovar povodom Svjetskog dana sestrinstva koji se obilježava 12. svibnja 2012. godine
  • Mladež HCK predstavit će postupak pružanja prve pomoći i zbrinjavanja ozlijeđene osobe, rada interventnog tima Crvenog križa za djelovanje u slučaju katastrofa i drugih izvanrednih situacija i dr.

 

Ovogodišnji Svjetski dan Crvenog križa obilježava se pod sloganom „MLADI U POKRETU“. Polovica od 13 milijuna volontera međunarodnog pokreta Crvenog križa su mladi ljudi koji imaju ključnu ulogu u promicanju solidarnosti i razvoju kulture mira i nenasilja.

Ravnateljica:

Zorica Grgić

 

Udruga HUHIV pohvaljuje i zahvaljuje na bogatoj inicijativi naših prijatelja iz Vukovara.