1. Kongres studenata dentalne medicine u Zagrebu

1.Kongres studenata dentalne medicine u organizaciji studentskih sekcija Stomatološkog fakulteta u Zagrebu održao se 13. i 14.01.2017. u prostorijama fakulteta u Gundulićevoj 3 i 5, Zagreb uz potporu Gradskog ureda za zdravstvo. Kongresu su prisustvovali djelatnici fakulteta i 200 studenata fakulteta u Zagrebu, Stomatološkog fakulteta u Splitu i Rijeci, Stomatološkog fakulteta u Ljubljani i Banja Luci. Kongres je počeo svečanim otvorenjem u petak, 13.1.2017 u 12.00 sati, kojemu je prisustvovalo vodstvo fakulteta, pročelnica gradskog ureda za zdravstvo prof.dr.sc. Mirna Šitum i voditeljica Odjela za zdravstvo dr. Ivana Portolan Pajić. 

Udruga HUHIV podržala je kongres informativnim i edukativnim materijalima. Svi sudionici su kod registracije dobili poklon paket u kojem su se uz ostale promotivne materijale nalazile i HUHIV edukativne brošure o hepatitisu i HIV-u. HUHIV je također predstavio renomirani HUHIV bilten/godišnjak za zdravstvene djelatnike tako da su svi sudionici dobili mogućnost saznati više informacija i informirati se o hepatitisu i HIV-u te ključnim informacijama struke iz Hrvatske i svijeta.

U organizaciji studentske sekcije za oralnu medicinu održano je predavanje na temu hepatitisa B i C u kojem su predstavljeni potencijalni načini zaraze i zaštita zdravstvenih djelatnika od zaraze, koje su mogućnosti liječenja, kako pomoći hepatitis B i C infektivnom pacijentu te kako ga prepoznati i uputiti na liječenje.

Mentorica predavanja bila je doc. dr. sc. Ana Andabak Rogulj iz zavoda za oralnu medicinu na Stomatološkom fakultetu. Nakon predavanju sudionici su imali mogućnost postaviti pitanja i pregledati sve edukativne i informativne materijale udruge HUHIV.

Ostatak kongresa se je sastojao od različitih predavanja i radionica iz područja oralne kirurgije, protetike, ortodoncije, pedodoncije, parodontologije i oralne medicine. 

Udruga HUHIV pohvaljuje ovakve događaje i uvijek pruža podršku razvoju struke i informiranosti budućih zdravstvenih djelatnika.