01.12. Svjetski dan AIDS-a

Danas se obilježava Svjetski dan AIDS-a. Dan koji povezuje ljude diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o HIV/AIDS-u u pokazivanju međunarodne solidarnosti protiv ove pandemije, ali i dan sjećanja na one kojih među nama više nema. Ovaj dan je prilika za sve ljude za širenje svijesti o značaju pandemije i poticanje napretka u prevenciji, znanju, zaštiti i liječenju HIV/AIDS-a u svim zemljama širom svijeta.

Svjetski dan AIDS-a

Od 2011 do 2015, svjetska kampanja Svjetskog dana AIDS-a ima temu: “Doći do nule: Nula novozaraženih HIV-om, Nula diskriminacije, Nula smrtnih slučajeva povezanih s AIDS-om”.
Svjetski dan AIDS-a 2012. zalaže se i šalje poruku: “Zajedno za AIDS free generaciju”.

Svjetski dan AIDS-a

HUHIV ove godine obilježava Svjetski dan AIDS-a kampanjom “VOLI i budi zdrav”. Na taj vedar i pozitivan način šaljemo poruku svima a prvenstveno mladima, da se o HIV-u, AIDS-u i ostalim spolno prenosivim bolestima treba pričati, da se treba informirati, imati znanje koje je najbolja prevencija te bezbrižno uživati u ljubavi i zdravlju. Znanje nas čini jačima i pametnijima, znanje sprječava diskriminaciju za kojom nema potrebe. Znanje nas osvješćuje da prepoznamo rizičnu situaciju, da koristimo zaštitu, čuvamo svoje i tuđe zdravlje i još više cijenimo i uživamo u ljubavi i zdravlju koje naše živote čine kompletnima i sretnima. Jedini način kako saznati svoj HIV status je testiranje koje u svijetu više nije nedostupno i komplicirano, već rutina, redovna kontrola vlastitog zdravlja i briga za vlastiti i tuđe živote. Anonimno testiranje je omogućeno i brzim testovima na slinu koji pružaju brze i točne rezultate i koji su u sklopu novih projekata brige za zdravlje građana sve više dostupni u društvenoj zajednici, svima bliže i jednostavnije. I bez obzira na rezultate, treba znati da se upotrebom modernih lijekova s HIV-om danas može dočekati i starost. No zato treba znati na vrijeme.

Svjetski dan AIDS-a
Svjetski dan AIDS-a

Od davne 1981.g. pa do današnjeg dana puno se stvari promijenilo. Puno je napretka postignuto, ali ima još dosta posla kako bi poruku o važnosti očuvanja zdravlja poslali na pravilan način i kako bi mnogi ljudi zaštitili sebe, ali i druge. Sjetimo se danas i onih koji više nisu među nama. Pružimo znanje jedni drugima jer znanje pobjeđuje!

Svjetski dan AIDS-a
Svjetski dan AIDS-a

HUHIV se za današnji dan zahvaljuje svim dobrim ljudima, prijateljima, partnerima i sponzorima koji nam se pridružuju i koji su nam pomogli da našim aktivnostima, naporima i inicijativama radimo na ostvarenju ciljeva povečanja sigurnosti i zdravlja naših građana i stvaranja AIDS free generacije.

Vaš HUHIV