Proslava Svjetskog Dana Crvenog Križa

U subotu 5.5.2012. na zagrebačkom Zrinjevcu održana je velika proslava Hrvatskog Crvenog križa povodom proslave 130 godina postojanja ove organizacije. Prekrasan Zrinjavac uljepšali su štandovi s oznakama temeljnih načela međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a to su: humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost.

 

Predstavila su se i Društva crvenog križa pojedinih županija te su se mogli vidjeti pojedini programi djelovanja crvenog križa u Republici Hrvatskoj: prva pomoć, služba traženja, dobrovoljno davanje krvi, priprema za djelovanje u katastrofama i izvanrednim situacijama, akcije pomoći i solidarnosti, pomoć stradalima u svijetu, spašavanje života na vodi i ekološke zaštite priobalja, migracije (povratak izbjeglica, pomoć tražiteljima azila, prevencija trgovanja ljudima i pomoć žrtvama) te humanitarno socijalni programi u lokalnoj zajednici.

Mi kao udruga posebno smo uključeni u program zaštite zdravlja i promicanja zdravog načina života. S Hrvatskim crvenim križom posebno surađujemo na području prevencije i borbe protiv širenja HIV/AIDS-a te smanjenju zdravstvenih posljedica ovisničkog ponašanja.

Kolegama u Crvenom križu od srca čestitamo Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca 8.5.2012.

 

Više informacija potražite na www.hck.hr

Vaš HUHIV