Dani otvorenih vrata udruga 2016.

HUHIV se tradicionalno pridružuje manifestaciji “Dani otvorenih vrata udruga” u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ovaj godišnji događaj održava se u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj.

Ovogodišnji dani udruga održavaju se od 23.-25. svibnja. HUHIV u tom periodu otvara svoja vrata tradicionalno se uključujući u Dane otvorenih vrata te se svojim sadržajima i uslugama želi predstaviti građanima.

Aktivnosti koje će udruga predstaviti ove godine povezane su sa Globalnim ciljevima održivog razvoja do 2030. usvojene krajem rujna 2015. godine na Samitu UN-a u New Yorku. Jedan od ključnih ciljeva je ZDRAVLJE I DOBROBIT – Osigurati zdrav život i promovirati blagostanje za ljude svih generacija.

sustainable development goals

Osiguranje zdravog života i promicanje dobrobiti za sve ljude, svih uzrasta bitno je za održivi razvoj. Značajan napredak postignut je u povećanju očekivanog trajanja života i smanjenju smrtnosti djece i majki. Najveći je napredak postignut u boljem pristupu čistoj vodi i higijenskim uvjetima, smanjenju broja oboljelih od malarije, tuberkuloze, dječje paralize te širenja HIV / AIDS-a. Međutim, potrebno je mnogo više napora za potpuno iskorjenjivanje mnogih bolesti i rješavanje novih zdravstvenih problema.

Udruga HUHIV kao stručna zdravstvena udruga fokusirana je na brigu o zdravlju, zaštitu zdravlja te promicanje kvalitetnog načina života. Niz godina bavimo se problematikom kroničnih zaraznih bolesti s fokusom na krvlju i spolno prenosive bolesti  u cilju promocije zdravlja, očuvanja zdravlja mladih ali i svih ostalih građana.

U tijeku trajanja ovogodišnjih dana udruga, HUHIV želi građanima predstaviti svoje projekte, programe, inicijative koje provodi i kojima obuhvaća najšire segmente spolnog i reproduktivnog zdravlja, promocije i unaprjeđenja javnog zdravlja, zdravog starenja, razvoja preventivnih programa, poboljšanja interdisciplinarne skrbi, suzbijanja stigme i diskriminacije.

udruge u javnom zdravstvu

HUHIV će svim zainteresiranim građanima svoja vrata otvoriti:

zdravlje i blagostanje

  • 24. svibnja od 9.00 do 15.00 sati, kada nas svi zainteresirani građani mogu posjetiti i više saznati o našim projektima, aktivnostima, kampanjama i doprinosu zajednici, mogućnostima suradnje i volontiranja itd.
  • 23. i 25. svibnja od 16.00 do 19.30 sati u sklopu rada CheckPoint centra Zagreb kada se svi zainteresirani mogu educirati i savjetovati o spolnom i reproduktivnom zdravlju te dobiti kvalitetne preporuke za zaštitu svog zdravlja.

Tijekom perioda otvorenih vrata mogu se dobiti sve informacije o aktivnostima i projektima Udruge, savjeti i edukacija o HIV-u, hepatitisu i spolno prenosivim bolestima, rizicima i zaštiti reproduktivnog zdravlja te brojni edukativni materijali.

Svim zainteresiranima na raspolaganju su zaposlenici i volonteri udruge, stručni savjetnici i liječnik.

Dobrodošli!

HUHIV