Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar obilježili Svjetski dan AIDS-a

Gradsko društvo Crvenog križa i ove godine kao i prethodnih godina, uključilo se u obilježavanje 1. prosinca Svjetskog dana AIDS-a s ciljem podizanja svijesti kako bi informirao i educirao posebice mlade, ali i sve građane o rizicima i načinima zaštite, te promovirati antidiskriminaciju  i unaprijediti sustav savjetovanja i testiranja na krvlju i spolno prenosive bolesti.

Tradicionalni slogan kampanje HUHIV-a je “Voli i budi zdrav”.

IMG_1858

Mladi su imali priliku educirati se na predavanjima koje smo organizirali u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vukovar, o spolno prenosivim infekcijama, razgovarati sa stručnim liječnikom anonimno i povjerljivo, prihvatiti preporuke struke, uz upućivanje na testiranje na HIV u Centre za testiranje i tako zaštititi svoje i tuđe zdravlje zdravlje.

Na Svjetski dan AIDS-a 1. prosinca mladima i građanima su podijeljene edukativne i vrlo poučne brošure i kondomi udruge HUHIV.

Volonter Crvenog križa Jovanić Rado i ravnateljica Zorica Grgić već godinama se zalažu za informiranje mladin i edukaciju građana za kvalitetnu zaštitu i upućuju ih na testiranje, te uz kvalitetnu brigu, svjesnost i znanje utječe na prevenciju zdravlja te dug i kvalitetan život.

IMG_1884

Plakate koje nam dostavlja HUHIV su uvijek vedri, poučni i pozitivni te šalju pozitivnu i edukativnu poruku mladima i općoj populaciji.

Zahvaljujemo se ovim putem udruzi HUHIV što nam uvijek dostavi materijale i nove plakate koje čuvamo godinama i ne znamo koji su bolji, ljepše i uvijek edukativni. Svi su u arhivskoj građi vukovarskog Crvenog križa i čuvaju se za edukaciju svih budućih generacija.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar