Edukacija povodom Svjetskog dana kontracepcije – Što kažu učenici

Povodom obilježavanja Svjetskog dana kontracepcije 26.09.2018. udruga HUHIV je u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo Grada Zagreba i udrugom studenata medicine CroMSIC okupila 80-ak učenika iz četiriju zagrebačkih srednjih škola, III. Gimnazije, Trgovačke škole, Medicinske škole Vrapče te Škole za cestovni promet u Centru za zdravlje mladih Grada Zagreba.

O temama spolnog i reproduktivnog zdravlja mladima je ponekad nelagodno razgovarati zbog čega je važno da se o njima informiraju iz pouzdanih izvora, izravno i nedvosmisleno te u podržavajućem okruženju. Kako bismo što više osigurali takve uvjete edukacijama su, nakon pozdravnih riječi, prisustvovali samo učenici i edukatori.

Učenici su na kraju edukacije ispunjavali kratku anketu kojom smo htjeli dobiti povratnu informaciju i uvid u to koliko im je edukacija bila korisna te kakva su njihova općenita dosadašnja iskustva po pitanjima spolnog i reproduktivnog zdravlja. Anketu su ispunila i predala 73 učenika koja su u prosjeku ocijenila edukaciju odličnom (na skali školskih ocjena) te bi čak 97,2% učenika koji su sudjelovali ovu edukaciju preporučilo i svojim prijateljima.