POSJET NJEGOVE EKSCELENCIJE VELEPOSLANIKA SAD-a INFO ŠATORU HUHIV-a

Zagreb, 30.11.2012. naš INFO šator na Trgu Petra Preradovića, u sklopu obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a, posjetio je veleposlanik Sjedninjenih Američkih Država, njegova ekscelencija gdin. Kenneth Merten.

Ovim su posjetom veleposlanik i njegova pratnja upoznati s radom HUHIV-a na polju edukacije, prevencije i skrbi za oboljele od HIV infekcije u Hrvatskoj. Veleposlanik je također upoznat sa stanjem HIV infekcije u našoj zemlji, o problemu malog broja testiranja, pogotovo mladih i rizične populacije, kao i o planovima kojima će HUHIV nastojati utjecati na postojeće stanje.

HUHIV Info šator

Njegova ekscelencija bio je vrlo zadovoljan predstavljanjem projekta CHECKPOINT-a, brzog i anononimnog testiranja i savjetovanja dostupnog unutar društvene zajednice, koji HUHIV početkom sljedeće godine pokreće s Gradom Zagrebom, kao i ostalih programa koje provodimo u cilju skrbi za oboljele, ali i edukacije i prevencije. Zadovoljstvo i potporu Udruzi nije krio, te je svojim kratkim govorom pružio nesebičnu potporu programima i naporima HUHIV-a u cilju suzbijanja HIV infekcije te stvaranju zdravijeg okruženja za osobe koje žive s HIV –om.

Ovim putem HUHIV se zahvaljuje Veleposlanstvu SAD-a na kontinuiranoj podršci i partnerstvu u sklopu organizacije i provođenja aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a.

Obama Proclamation on World AIDS Day 2012

“We stand at a tipping point in the fight against HIV/AIDS, and working together, we can realize our historic opportunity to bring that fight to an end,” President Obama on World AIDS Day 2012: http://goo.gl/WtHGW

Svjetski dan AIDS-a

How can we work together to end this disease?

• Increase private sector mobilization toward an AIDS-free generation
• Increase access to, and uptake of, HIV services
• Work toeard the elimination of new HIV infections among children
• Support innovative research to develop new technologies for prevention